GoRgEoUs!

VIP Followers

Friday, December 31, 2010

Chocolate moist cake

Salam tahun baru!....tepat jam 12 tgh mlm, masuklah tahun baru....selamat tinggal 2010....sempena berakhirnya tahun 2010 nie, Tasya buatlah chocolate moist cake utk santapan anak2 dan parents....

Mentang2lah utk santapan sendiri, Tasya letak chocolate sesuka hati jer....qistina lak mmg suka sgt chocolate...apa lagi....berendam chocolate kek tu....hehe....


Yang belah kanan tu nmpk kecik bkn apa...kuar oven jer, Qistina dh sibuk suruh potong...nak makan...x sabor2....tu ler kecik sikit jadinyer....

Zoom out...yummy tak?....hehe....

Nie lak desert....puding orange....yg nie kosong sbb Q & Q tak suka fruit cocktail.....

Nie puding orange with fruit cocktail....


Sunday, December 26, 2010

Popcake collection

Salam hari minggu....hmmmm....apa aktiviti nak wat ari minggu nie?.....ha!!....buat popcake lah....ok guys!....jom tengok my popcake collection....

di sebalik 'cendawan2 fancy' terselit mickey & minie mouse....

X'mas theme

Mr. Santa on da ball


Cantik tak?...hehe....

Saturday, December 25, 2010

Melaka Water World

Salam sumer....Weekend nie pulak Tasya & Hubby bawak anak2 ke Taman Tema Air di Melaka....tapi bak kata hubby..."saja menempah jam".....mau tak nyer....Public Holiday....X'mas....punya lah ramai umat....dh lah panas....redah jugak...demi membawa anak2 bergumbira....kan sepatutnya this week bwk anak2 ke Taman KLCC and skybridge...tapi ticket dah fully booked....sebagai ganti, bwklah anak2 ke sini....namanya dok melaka...tp nie 1st time kitorg menjejakkan kaki ke sini....

Bhgn beratur jer 1/2 jam....masuk jer dalam kawasan tmn tema tu, punyalah ramai org...seb baiklah kat sini dia sediakan byk tmpt main/mandi...so blh pilih mana suka...ada tmpt main ombak, slide yg tinggi giler, tmpt mandi/main kanak2....ala2 Sunway Lagoon gitu...tp mini punyalah...tak leh lawan Sunway beb!....kalau bkn time cuti sekolah mesti best pegi...blh santai lebih2....tp mintak maap yer...disebabkan ramai betul org, tak kesempatan nk ambik gambor time bersuka-ria...huhu....bibik jaga beg baju & tmpt duduk...jd tak de org nk ambik gambor.....

Tapiii......sempat lah ambik gambor kat entrance time nk balik tu.....






Sunday, December 19, 2010

Play Time

Salam kembali......sori ler lama tak update blog...bz bkn main akhir2 tahun nie....dgn kejer...melayan anak2.....dan mcm2 lagilah......
hmmmm....citer psl melayan anak2 time cuti sekolah nie tak lain dan tak bukan, melayan kehendak diorg lah....weekend kali nie anak2 nak tgk movie....sibuk nak tgk Hantu Mak Limah Balik Rumah.....destinasi terdekat nk tgk movie kat KLCC lah...dh budget nak tgk kol 11.30 am...pepagi dh bangun....sbb ari nie ada urusan lbh penting...kena beli buku sekolah Qistina....kol 9.30 am beli breakfast...10.00 am beli buku...10.30 am gitu gerak ke stesen LRT terdekat...Gombak LRT...
konon2 nak bagi anak2 appreciate yg ibu mereka ke tmpt kejer ari2 naik LRT...huhu...konon2 lah...padahal ibu malas nk drive...tak kuasa nk layan jam...lgpun ptg dh janji ngan ejen nk tgk condo kat sri gombak....
Nasib kami kurang baik...smpi ngam2 kol 11.30 am...pastu tgk yg beratur nk beli tiket wayang, fuhhh!!...blh tahan ramainyer....tp bagi tidak menghampakan harapan anak2 nk tgk movie, tanyalah kat si kakak nie ha....nak tgk citer hapa.....kakak kata nk tgk citer seram jugak...nasib anak2 memang baik...tgk lah citer Ngangkung....layannn....

Abis jer tgk Ngangkung, terus bwk anak2 ke taman KLCC....aduh!!...nmpk pulak lah kolam mandi-manda utk kanak2...dh nk mandi lak...tp disebabkan baju mandi tak bwk, Tasya janji nk bwk diorg next weekend...plus visit to Skybridge.....k....byk celoteh pulak...jom tgk gelagat Q & Q.....
















Sebelum balik, sempat lagik suruh Qistina posing kat X'mas tree....hehe....



Monday, December 13, 2010

Kolam Air Panas Hulu Tamu, Batang Kali, Selangor

Salam kegembiraan...happy sangat....syukur alhamdulillah....akhirnya Tasya menemui punca sebab masalah problem blog Tasya naper tak leh upload gambar....ruper2nya, notebook Tasya yang problem....hehe.....penat pikir....
2day i'm so happy and i can share back my celoteh-celoteh....yeaa!!....

ok....last saturday, my kids so kecoh2 suruh bawak p kolam air panas at my area....before this, wan (grandpa) diorg rajin bwk...tp lately nie wan bz lah....so my kids sibuk tanya....lebih kurang ginilah dialognya;

Qistina: Ibu...bila ibu cuti?
Ibu: Naper?
Qistina: Qistina & Qalish nak gie air kolam panas ULU TAMA...
Qalish: ae....salah lah....KOLAM....AIR....PANAS....ULU....TAMA...
Ibu: ooooo.....bukan Ulu Tamu ke?
Qalish: bukanlah ibu....(pastu repeat the same sentence KOLAM....bla...bla...bla...)
Ibu: ok2....Sabtu nie ibu bawak...
My kids: Yea!!!....nak pegi kolam air panas ulu tama....

Actually, this is the 1st time i went there....tak pernah gie sblm nie...Kolam Air Panas Hulu Tamu nie bertempat di Batang Kali, Hulu Selangor....sooo....jom tgk gambar....
Nie jalan nak ke Kolam Air Panas Hulu Tamu

Nie lak dah nak masuk ke destinasi
Tengoklah gelagat anak2 Tasya bergumbira di kolam air panas nie...










Kat sini terdapat beberapa kolam yang disediakan...tapi hanya 1 kolam jer yang khas utk kanak2...kolam lain, konpem tak leh masuk sbb panas beb!....Tasya sendiri pun x tahan...

Kolam kecik yang bawah nie antara kolam kecik yang panas...berasap-asap beb....letak telur, masak....
Ada 1 kolam besar mcm kolam kanak2 tu, tp khas utk org dewasa...yang tu Tasya tgk, mereka2 yang dewasa duduk lepak2 celup kaki....mcm pegi sauna open air jer....



Selamat bercuti dan bersantai bersama anak2 dan family....

Saturday, December 11, 2010

Sad News

Salam kesedihan.....Tasya baru saja mendapat berita dari hubby yang Snowbell & Ace dah mati...huhu.....
Ace mati akibat kecederaan yang dialami ketika memanjat rebannya dan terjatuh....disebabkan umurnya baru sebulan, mungkin kecederaannya menyebabkan kematian Ace....
Qalish tak tau lagi nie...kalau tau haru nak memujuk...jadi dh pakat ngan hubby, jangan bagitau...nanti hubby akan cari ganti...so nanti bila kitorg balik melaka, Qalish mesti tak perasan yang Ace dia dah berganti...

Snowbell pulak tak tau punca kematian...nak jadi CSI tp tak bertauliah...so, matilah Snowbell tanpa mengetahui puncanya...Qistina pun tak tau tu....sama kes lah...tunggu papa ganti yang baru...

Dan Tasya pulak, sampai hari nie masih sedih sbb tak dapat upload gambar....dan tak tau punca masalah problemnya....tengoklah camner...dh tukar template pun masih tak settle....mungkin ada problem ngan email Tasya nie kot...sbb blog 1 lagi yang pakai email lain, ok jer....pening...pening.....

tengoklah camner....mungkin kalau perlu, Tasya akan beralih ke blog baru....tunggu akan keputusan yang berat nie.....huhu....

Thursday, December 9, 2010

Tension

Salam reader....saper2 yang ada idea nak tolong settlekan problem blog Tasya nie...
Ingatkan bila dh tukar blog template, problem settle...tapi masih sama...
Tasya tak tau kenapa Tasya tak blh upload gambar....tapi blog Tasya yang chocolovier tu boleh jer...
apa problemnya ek?.....
bila nak upload gambar, pop-up window tu juz kuar blank...tak de button nak "Browse"...
dah tu camner nk upload???!!!!....tension betullah....
mintak tolong saper2 boleh tolong settlekan problem nie....really appreaciate....

Thank you reader!


Tuesday, December 7, 2010

Apalah nasib....

Salam sumer....sori sangat....Tasya tak tau apa yang tak kena ngan blog nie....Tasya tak blh upload gambar sejak 4 hari yang lepas....sbb tu lah x de update....masih dlm draft....everyday Tasya try to upload....tp hampa....ntah apa yang tak kena....Tasya akan cuba sehingga berjaya....tgklah apa nasib yang menyebelahi...kl sampai kena tukar blog template pun, terpaksalah.....huhu.....

House warming

Salam....
Last Saturday, Tasya & Family buat house warming sempena masuk ke rumah baru kami di Krubong Perdana, Melaka. Alhamdulillah....ramai jugak yang hadir bagi memeriahkan majlis kami tu...jadi Tasya ambik kesempatan dgn membuat 100 boxes of chocolates sebagai "Goodie Choc" untuk tetamu2 yang datang....gambar kurang memuaskan...maklumlah...pakai h/phone jer...plus, Friday tu Tasya tak sihat...plan nak buat Friday nite...tp sbb tak sihat, Tasya tido awal...jadi esoknyer kelam-kabut bgn dan buat coklat dr pagi sampai petang....nasib baik sempat buat....kalau tak, mesti Tasya frust sbb dh niat nk bg pd tetamu2 yang datang....Alhamdulillah Allah izinkan dan nielah hasilnya....nie last minit tau...tergeliatlah pinggang nk menyiapkannya....selamat menjamu mata.... ;-)
 
Design 1

Design 2

Design 3

Tu saja untuk hari ini....bye2...tata....titi...tutu.... :-)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...