GoRgEoUs!

VIP Followers

Sunday, November 28, 2010

Sunday Nite

Sunday nite hang out with my hubby and daughter, Qistina at Elizad, Melaka. Unfortunately Qalish sleep early tonite cos he's not sleeping for the whole day....main jer ngan kakak dia...actually Qistina sleepy too...but she want to join us hang out, dia tahan jugak mata....now dia sedang menahan mata from sleeping b'cos she affraid to sleep inside the car alone....hehehe.....some pictures too share...






Live show at Elizad Melaka, one of the famous tempat lepak....every nite ada live show except for thursday nite....cuti suara daa....saper2 nak menunjukkan bakat atau melepaskan gian nak 'melalak' leh lah dtg lepak sini....nie nak share video "Best" punyer.....


jangan ketawa kuat2 sangat...tak baik tau...hehe....

k lah guys....gtg....sok nak kejer daa....this week Tasya kat Melaka....c u guys next celoteh k.....

Thursday, November 25, 2010

Chocolate for Ila's Wedding

Syukur alhamdulillah.....akhirnya coklat Ila berjaya siap dan dibungkus rapi utk Ila bawak pulang ke Kedah untuk wedding dia this Sunday....tapi maaf sgt sbb part bungkus tu tak de gambar....maklumlah dh lewat malam...esok nk kejer...coklat kena selamat deliver pada Ila.....anyway, nie sedikit photo untuk tatapan....


Qalish tengah aim nk cekup coklat mana nie...jgn nak...tu org punya...nnt ibu buatkan khas utk Q & Q k...


"Ibu!...bila Qalish punya siap?"...hehe....





Camner?...ok tak?....

Tadi call Ila tanya kabar dia & coklat...nak tanya komen samada dia suka @ tak bila tgk coklat tu?....unfortunately, dia masih berada di KL sbb terlepas flight....kesian sgt kat dia....dugaan orang nak kawin...semoga Ila selamat sampai esok dan menghadapi hari yang berbahagia this Sunday....

Tuesday, November 23, 2010

Monday blues and lost

Salam to all....

Sepatutnya hari nie Tasya share kesudahan citer coklat Ila....tapi malangnya tak berkesampaian sbb Tasya lambat sampai ke rumah malam tadi....Tasya ada meeting kat Puchong....balik meeting jam giler kat puchong dan seterusnya sampailah ke Rawang....sampai jer rumah tersalai kepenatan sbb menghabiskan masa 3 jam atas jalan....arghhh!!!....kaki, tangan sumer lenguh....


siap mandi jer Tasya terus lepak ngan anak2 dan seterusnya tido....zzzzzzzzzzzzzzzzzzz...


Insya'Allah hari nie kalau tak de aral melintang lagi, Tasya akan menyiapkan order tu sbb Ila nak ambik on Thursday nie...wish me luck....back home safe without jam.....huhu......


sejuk mata memandang.....

Monday, November 22, 2010

Gelagat si Qalish

Gelagat Qalish....nie dia pakai cekak rambut kakak dia....cuba tgk gayanya....x payah suruh posing.....nie gelagat dia menyakat kakaknya....





Qalish the Dragon Man




Sunday, November 21, 2010

Weekend XTVT

Sunday....the best day ever.....biasanya Sunday nielah hari blh bgn lambat, mengemas, gie jalan2 ngan family, dan selalunya hari anak2 menge'pau' ibu dan papa....hehe....

But this Sunday, Tasya sibuk menyiapkan coklat for Ila's wedding....dia nak 200 pcs untuk bagi to VIPs yg dtg to her wedding....hope she like it....sedikit gambar to share....nie baru siap 100 pcs....mlm esok plan nak siapkan lagi 100 pcs....




  Tunggu kesudahan cerita coklat nie esok pulak k....will be updated next day nyer lah....

Wednesday, November 17, 2010

Selamat Hari Raya Aidil Adha

Ucapan untuk semua umat Islam sedunia......


Wednesday, November 10, 2010

Last day at Kuching

2day is the last day Tasya di Kuching....berat hati nk meninggalkan bandar Kuching yang aman, nyaman, bersih & selesa.....ari nie Highway Exercise kat PSS Ulu Binthawa.....lepas exercise proceed ke Regency Rajah Court Hotel for post morten.....

Sedikit gambar to share while i'm there....






Babai Kuching.....huhu :-(



Tuesday, November 9, 2010

Kek Lapis Sarawak

Hi Guys!....actually nothing interesting to share....siang i'm too bz with my work then at nite pulak hujan....my mom & i plan to go seberang sungai Sarawak naik sampan tak kesampaian....Tasya nak borong kek lapis Sarawak.....walaupun Tasya tau buat, tapi membeli tetap best....hehe.....

2nd day at Sarawak, nite punya citer lah yer....as i mention kat atas tu, tak jadi ke seberang sungai then makan jer lah kat Old Town White Coffee....tu jer kedai makan yg menarik buat mlm nie....hmmm.....nasik lemak special & teh tarik.....

3rd day at Sarawak....still same....mlm hujan....tapi tak kira....mlm nie Tasya & mama redah jugak.....alhamdulillah berjaya & selamat sampai ke seberang....pegi makan dulu.....menu mlm nie laksa sarawak...hmmmm......memang sedap.....actually this is not the 1st time Tasya makan laksa sarawak nie...masa kat Melaka pun Tasya dah makan sbb ada member sarawak....so pernahlah makan....tapi memang sedap babe!.....

Jom tgk gambar2 nie...This is one of the Famous gak lah kat sini...MIRA KEK LAPIS SARAWAK....another one yg smpi artis2 kita beli Dayang Salhah....but i like Mira lagi coz kek dia moist.....selera masing2....ye dak....



k...blog add. to share....tgk lah.... www.miracake.blogspot.com







Sunday, November 7, 2010

I LUV KUCHING

Alhamdulillah....Tasya telah sampai ke Kuching dengan selamatnya walaupun penerbangan tadi agak scary...cuaca kurang baik di Kuching...hujan agak lebat menyebabkan plane kurang stabil kat atas tu....kecut gak lah perut nie....

Anyway, di Kuching Tasya menginap di Pullman Hotel...hotel baru di Kuching....masuk pun bau "baru" lagi.....location sgt strategik....dekat ngan tempat makan dan lain2 lagi....i will xplore kalau berkesempatan....some pictures to share....i will share the room pictures when i arrive at KL....tau naper?...sbb gambar yg Tasya ambik once i step in ke bilik nie telah ghaib dr h/phone Tasya...i think, i accidently tekan the DEL button..arghhh!!...tension....



Malamnya pulak my fren Linda & Thomas datang ambik Tasya, my mom & member2 kejer....makan kat2 ngan hotel nie...tak ingat nama tempat...hehe....menu yg best kat sini ialah.....


Ayam Bakar Wong Solo


Nasik goreng Special


Spagheti Hot Plate

dan yang paling best...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
PISANG GORENG CHEESE!!!....


K guys....wait for my updates 2morrow ....zzzzzzzzzzzzzzzz..............



Saturday, November 6, 2010

My Kids

Nie lah gelagat anakanda2 ku....Qistina & Qalish....masing2 menunjukkan gaya tersendiri dengan mainan baru mereka yang sempat mereka "pau" dari ibu Tasya semalam....

Qalish ngan Ultraman Nebius nya

Ultraman Nebius!!


Qistina lak ngan batang pancingnya







Merekalah permata hatiku.....

Cekodok kentang

Salam petang untuk semua pembaca blog Tasya....Petang Sabtu yang ujan nie terasa lapar pulak perut nie....krukkk....krakkk....krukkk....krakkk....hmmm........ting!!....(Tu bunyik mentol idea)....hikhikhik!!!....
Tasya nak buat CEKODOK KENTANG.....best....best....lama tak makan....hehehe.....

Okies!!....cekodok dah siap.....jom makan....eh!...silap....jom tengok...hehehe.....sori guys....niat dihati nak jamu semua....tapi apakan daya.....jadi nie lah hasilnya......



Ok lah guys....gtg.....Tasya nak packing baju....esok Tasya akan fly ke Kuching sampai Rabu....Insya'Allah Tasya akan update blog nie bila dh sampai di sana nanti....tapi tak lah hebat sangat mcm org yang ke oversea...Tasya juz nak share my xperience sewaktu berada di sana....c u next update k...mmmuuahh!!...

Friday, November 5, 2010

Happy Deepavali

Happy Deepavali to all my Indian frenz and all Indian in Malaysia...

Wishing each one of you a very happy and prosperous deepavali. May this year brings you lots and lots of happiness in life and fulfill all your dreams.

As the candlelight flame,
Ur life may always be happiness' claim;
As the mountain high,
U move without sigh;
like the white linen flair,
Purity is always an affair;
As sunshine creates morning glory,
fragrance fills years as flory;
with the immaculate eternal smile,
attached to u mile after mile;
All darkness is far away,
As light is on its way;
Wish all of u a very happy diwali.

Tuesday, November 2, 2010

"SELAMAT HARI PERSAHABATAN SEDUNIA"

Hari nie Tasya dapat ucapan nie dari sahabat2 yang menyayangi Tasya....Thanx a million guys....I LOVE U ALL!...so Tasya pun nak ucapkan ucapan yang sama kepada pembaca2 blog Tasya dan sahabat2 yang disayangi...terima lah....

Tegur aku jika aku mulai sombong…
Tegur aku jika aku mulai angkuh…
Kerana aku masih sangat perlu sahabat seperti kamu…
Hari ini, esok dan selamanya……

"SELAMAT HARI PERSAHABATAN SEDUNIA"


Persahabatan itu seperti tangan dgn mata...
Saat tangan terluka, mata menangis.
Saat mata menangis tangan menghapuskannya ...
"SELAMAT HARI PERSAHABATAN SEDUNIA"
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...