GoRgEoUs!

VIP Followers

Thursday, March 31, 2011

Cer teka gambar apa nie?....





Aku rasa antara keempat-empat gambar nie, gambar last skali nie paling tricky.....
Njoy!

Tuesday, March 29, 2011

Melepaslah lagi....

Salam....Lunch hour nie Tasya ke Dato' Keramat....hajat di hati ada 2....1 nak makan kari sotong, dan 1 lagi nak makan kuih Gandus.....tapi hajat yang tercapai hanya 1...

Sampai2 jer kitorg kat situ, terus ke gerai Pak Jaafar....mak ai!!....beratur bukan main panjang....mcm org nak ambik tiket tengok bola....pastu aku beratur dan kawan aku Rozie gie risik2 kabar kat Pak Jaafar....uishh hai!....1 jam lagi belum tentu leh dapat....sorg jer org kirim sampai 5 bungkus....so, kitorg konon2nya mintak tolonglah ada sorg adik nie yang tengah beratur jugak...tapi nak difikirkan, tak berbaloi sebenarnya...tapi kalau dh teringin tu, apa pun jadik...apa pun sanggup....adik tu nak beli 2 hinggit jer...so kitorg tumpanglah kat dia...
Pastu kitorg pegilah makan kari sotong....aku nie kan sakit gigi....tak makan pun sotongnyer...makan kuah jer....mcm org bercintalah kan...tak nampak org, tgk rumah pun jadiklah...aku pun lebih kurang gitulah....

Siap jer makan, gie lah gerai Pak Jaafar balik....aduh....adik tu dr barisan belakang baru barisan tengah....apa lagi, kitorg pun bantailah berborak ngan pakcik tu....org yg beratur pelik...apa hal lah budak 2 org nie bukan main mesra lagi ngan pakcik nie....yer lah...sblm pakcik nie kuar TV lagi, kan kitorg dah beli kuih pakcik nie...yang aku nie sampai termimpi2....seb baik time tu tak ramai org...kalau tak, mau gak aku beratur skali....
Borak punya borak punya borak, last2 tak leh sabar....kitorg pun cakap kat pakcik tu, minggu depan ajer lah kitorg dtg balik....pastu aku ngan member aku ambik balik duit kat adik tu dan blah....fuhh!!...berpeluh ketiak2 menunggu...last2 kuih lain aku beli...tu pun sebab anak2 aku suka makan....
Aku ngan Rozie pun citer2....rasa2nya mcm 5-6 bulan lagi baru beli balik kuih pakcik tu kot...yer lah...setiap kali pakcik tu meniaga, camtulah keadaannya...beratur bukan main panjang....skang nie tengah famous sbb baru masuk TV...tunggu angin tsunami dh reda, masa tu org dh slow2 dtg, tak yah beratur, time tu best ar nak beli...tapi kalau jadi gitu lah.....
aku ingatkan, aku nak tanya baliklah pakcik tu...ari tu aku dh tanya resepi...tapi masa tu aku saje2 tanya...pastu pakcik tu cakaplah...letak nie, letak tu....masa tu tak lah ambik port....macam org borak2 kosong....tapikan, aku ngan Yatie plan ujung minggu nie nak buat ala2 gandus....nanti kitorg post gambar ek....tak pat gandus, ala2 gandus pun ok lah...hehe...

Ok...waktu rehat dah abis...time wat kejer lak....jumpa lagi yaaa......

Toothache


Morning2!!......Salam untuk sumer....dari semalam aku sakit gigi....aduh....tak tertahan rasanya.....nak jer gie jumpa dentist dan cabut...tapi masalahnya bukan leh cabut...geraham bongsu aku nie kena operate....sebelah kanan dah lama tak boleh makan...tapi masih belum di operate...nie belah kiri dah start berdenyut...minum air pun sakit....haishhh!.....

Kalau dentist yang aku selalu jumpa tu kat KL nie, memang aku dh gie....tapi dentist yg ada record aku tu kat Melaka...jawabnya kena balik melaka lah....wahai gigi ku sayang....bertahanlah yer....insya'Allah minggu nie ku usahakan untuk balik dan kita operate....arghh!!!....nyut...nyut...nyut...ia berdenyut.... :(


Hari nie pulak mama tersayang akan berangkat ke Mekah untuk menunaikan Umrah...aku tak dapat antar sebab kerja dan aku hanya dapat iringkan doa agar mama aku selamat pergi dan selamat sampai ke Tanah Suci untuk menunaikan kewajipannya....

Ok lah guys....nanti kita sambung lagi...aku dok tunggu yatie nie...biasa pagi2 dia dh com aku...agaknya dia pegi check up pregnancy dia kot.....

c ya!

Monday, March 28, 2011

Lunch at Little Penang

Salam....ari nie aku ngan yatie gie lunch kat Little Penang, KLCC....officemate ajak makan kari sotong kat Dato' Keramat...tapi memandangkan masa tak berapa mengizinkan, kami cancel dan aku kuar lunch ngan Yatie kat Little Penang jer....

Menu we all ari nie simple jer.....

Rojak...marbeles!!...we all share...

ABC ...Tie punya....

Nie aku order...tapi aku tukar kepada curry beehoon

Nie Tie punya....Char Kuey Teow...nyum2....

aku minum nie jer....Lemon Barli Ice....

Best2....esok cadang2 nak cuba nasib beli gandus...bukan apa...sejak masuk TV nie, nak beli gandus kena beratur....aku nie bukanlah jenis rajin nk beratur panjang2....melainkan kalau dh teringin sangat....memang aku sanggup...tengoklah esok...rasa2 macam tahap teringin...tapi bukan mengidam k....

c u tomorrow k guys.....

Sunday, March 27, 2011

Dalam Hati ada Taman....

Salam....Selamat pagi sumer....alhamdulillah....aku masih lagi diberi peluang oleh Allah untuk bernafas di bumi pinjamanNya.....pagi nie aku buat cekodok kentang jer...pastu tengok blog....pegilah ziarah kat blog kawan2 baru yang ziarah kat blog aku....hati aku betul2 tersentuh pagi nie di 1 blog ntry (http://alma2paradise.blogspot.com)....ntry Jumaat terakhir?....betul2 membuatkan hati aku sebak....aku nie nmpk jer cool...tapi dalam hati ada taman...tgk citer sedih jer mesti meleleh air mata....baca citer sedih leh nangis....nie baca ntry pun leh sedih.....

Kalau korang nak tau citernyer, leh lah ziarah kat blog beliau....(http://alma2paradise.blogspot.com)....
Bila kita tengok kesedihan org lain, kita pasti akan teringat org2 yang kita sayang...dan dengan itu kita akan berdoa agar Allah selamatkan mereka2 ini....begitu juga saudara sesama Islam....mintak jauh sangat dari ditimpa malapetaka dan musibah.....

Actually i try to find out who's Alma...from the 1st entry he/she created the blog, he/she never introduce himself/herself....but i guest Alma nie a boy/man....Alma is his/her hometown at Bukit Mertajam....anyway, nice blog with mystery identity...hehe...

Ok guys!....got ot go....nak masak lah.....i will continue my blog entry later.....

Happy Sunday!

Saturday, March 26, 2011

Angan-angan nak jadi.......

Salam.....ari nie tak de aktiviti pun...terperuk kat rumah....tido....tengok TV....layan anak2.....tak de yang menarik.....

Tadi gie jalan2 kat blog fabolousmummy......bacalah entry pasal new partner De, Puan Ami Salleh....Congrats!....dah mula menyusun langkah ke arah kejayaan...kitorg nie sumer kawan 1 sekolah....tapi aku ngan De lagi lama...from Sekolah Menengah lagi...cuma lain2 aliran jer....
Ami dah lama ke Qatar...ikut hubby bertugas di sana...alhamdulillah...happy aku tengok dia...melancong ajer....
Bila tengok dia mulalah berangan...actually aku ngan hubby ada plan...kalau hubby dapat ke sana, i will stay here....buat bisnes yang aku suka....dalam sebulan sekali, aku ngan anak2 akan jumpa hubby kat sana...melancong ke Europe....hehe...berangan jer lah....dan berharap angan2 tu akan jadi kenyataan....

Tapi berangan best...sebab tak kena bayar...bila berangan, akan wujud cita2 dan impian...dan dari cita2 dan impian, aku akan mula berusaha....citer pasal usaha, dah macam2 usaha...cuma belum jumpa yang betul2 kena ngan aura aku....dan sekarang aku pun dah memulakan bisnes...dan harap2 bisnes kali nie betul2 boleh mengubah nasib kami....kalau boleh tak maulah makan gaji sampai pencen...nak lah merasa jadi bos.....
Macam mana company aku skang ada KPI, aku pun ada KPI sendiri jugak.....so standard; Based: 3 tahun lagi kejer, Stretch 2: 2 tahun lagi, dan Stretch 1: setahun jer lagi.....hahaha....

Ok lah....sajer jer nak celoteh2....dah tak de mende nak buat ari nie....aku berceloteh lah kat sini....
nie nak melayan si Qalish nie ha....kakak dah seharian tak tido, mata dan ngantuk...adik lak paksa main....last2 aku lah kena layan Qalish nie.....janji dia tak nangis.....

Selamat malam.....moga mimpi yang indah2....

Friday, March 25, 2011

Announcement

Dear all,

Pleased to inform that i'm no longer active with my chocolovier blog...i nak focus kat 1 blog jer....
sorilah...chocolovier is my 1st blog and only for my chocolate bisnes...but then, i created this blog (celoteh2) for my routine update....pastu dah malas nak update 1 lagi....jadik, aku pun rojakkan lah blog yang nie....tak kisahlah kan...blog aku....hehe....

But sumer entry kat chocolovier aku transfer kat sini...pelan2 kayuhlah....

Gudbye my chocolovier....my 1st blog....huhu....

Kalau dah malas......

Jom tengok gelagat mereka2 nie...kelakar betul...











Iskh...iskh...iskh....pemalas betul mereka2 nie....
:-)

Terjaminkah masa depan keluarga kita?

Salam u olls!....pagi nie nak share something ngan u oll....something about protection for our life and family...

Protection...sebut jer protection, sumer org memerlukan protection...protection yang macam mana?....nie aku nak share ngan korang...

Siapa perasan yang negara kita skang dh tak selamat?...Aku!...hehe....jawab on behalf korang...(syok sendiri)...macam2 masalah berleluasa...bunuh dah jadi macam hobi...ada jer kes bunuh...dulu kalau org merompak, tak bunuh...ambik barang chow...skang dah brutal...rompak, bunuh, rompak, bunuh...takut...hish...mintak jauh sgt dr kena kat kita atau ahli keluarga...

Sebagai perlindungan dan jaminan masa depan org tercinta, kita kena ambil langkah berjaga2...dengan cara apa?...ambik INSURAN NYAWA.....

Sebelum nie aku memang ambik insuran...sebab aku bukan orang senang...nak saving untuk anak2 sampai mereka pandai berdikari, memang tak dapat....jadi aku masuk insuran....saving & protection....tapi coverage sikit...pastu terjumpa Allianz Life Insurance Malaysia (ALIM)...1st time dengar terus tertarik...
Aku akui ada company lain yang monthly murah...ada yg RM19.90 pun ada...tapi dari segi coverage, brape jer diorg leh bagi?...pastu ada tu, kalau accident, keter sendiri, sori tak cover...Public transport jer ok...dengan Allianz, bukan accident jer, mati kena bunuh pun diorg cover....

Allianz adalah insuran yang sangat bagus buat masa sekarang compared to others....coverage yang dia bagi sangat berbaloi2....kemudian, husband boleh cover wife, wife boleh cover husband...anak2 off course lah kan...dan lagi best, saving kita every month adalah bulat2 untuk kelima2 benefit nie...tak de asing...sebab ada insuran yang kalau nak medical card, harga dh jadi lain....tak ke tu membebankan...dengan hanya 1 amount, kita dpt sumer perlindungan...nak tengok coverage nya?....

1. 36 penyakit kritikal - RM250k
2. Hospital & Surgery (medical card) - RM650k - RM850k
3. Auto saving till 99 years
4. Life - RM250k
5. TPD (lumpuh) - RM250k

dan banyak lagi...tapi barang mau diingat, amount coverage tu akan berubah mengikut umur...bukanlah confirm dapat cam yang atas jer...tu calculation untuk mereka yang berumur 25 tahun ke bawah....tapi kalau nak dapat bulat2 amount camtu, boleh jer...bayar lebihlah...

Bayaran monthly rendah...serendah RM100 (still bergantung pada umur)....

Kalau sesiapa yang berminat untuk membeli atau upgrade insuran, boleh call/sms/email saya direct.
Quotation FREE!....tiada charge untuk mendapatkan Quotation k....consultation pun FREE!....hehe...

Masih berfikir2?...jangan tangguh2....kita tak pernah jangka apa yang akan berlaku dalam hidup kita atau keluarga kita....

Sayangilah diri kita dan keluarga kita....

Sila hubungi saya untuk mendapatkan quotation dan bertanya jika nak tau lebih detail.

Call/SMS me at 019-6646236
or

With Allianz your protection is our guarantee.

Thank you. ;)

Thursday, March 24, 2011

Macam2 ragam

Salam.....dh 2 hari aku tak update blog....ari nie ada masa sikit, ambik peluang update blog....

Baru jer sebentar tadi aku dapat call dr somebody yang aku tak kenal...masa tgk nombor kat fon tu, aku dh pelik sebenarnya...naper pendek sangat nombor nie?...tapi aku angkat jugak sebab aku sedang menunggu call from 1 company nie....bila aku cakap hello jer, suara lelaki yang cakap bahasa aku tak paham dlm nada kesedihan dan aku rasa dia tengah menangis....aku terus berdebar.....scary betul panggilan pagi nie....aku terus off fon dan buat tak tau jer lah...dlm masa yang sama, hati masih berdebar2.....tapi aku tak lah sampai terpikir2....sebabnya, aku teringat yang sekarang, macam2 cara org nak kenakan kita....terlalu banyak penipuan...
Teringat yang hubby aku pernah dpt 1 sms, yang mengatakan penghantar msg tu ayah hubby aku, dia ada dalam penjara...mintak masukkan duit dalam akaun untuk bebaskan dia...kadang2 aku rasa diorg nie blh tahan "cerdik"...mau tak...dh tentu2 bapak mertua aku tu namanya lain...pastu fon no. lain..banyaklah faktor2 lain yg kita leh syak....cam nie punya org pun ada...
yang aku pulak selalunya dapat call...pernah sekali tu, aku dpt email dr kawan2 psl penipuan2 nie...pastu petang tu aku dpt call...kejadian sama spt yg diceritakan dalam email...
mamat tu cakap aku menang hadiah wang tunai dari Nescafe...kononnya no. fon aku terpilih...pastu dia tanya, ada ATM terdekat...kononnya dia nak masukkan duit tu lah...pastu mintak no. akaun aku....seb baiklah aku tak percaya benda2 nie sumer....pastu aku cakap aku tak nak duit tu, suh dia simpan jer...mesti org tu bengang sbb tak dpt tipu aku...alhamdulillah...syukur Allah selamatkan aku...

Pastu korang banyak tak dpt dlm email psl korang menang loteri lah...menang loteri dari Microsoftlah...sumernya dari company besar2...masa benda nie belum famous, aku pernah gak layan...aku berani sebab dia tak mintak akaun nombor...tapi bila sampai 1 stage tu, dia mintak aku bank in duit untuk something yg aku tak ingat dah, terus aku tak layan lah...pastu dh taulah...sumer penipu....

Kepada kawan2....berhati2 lah...sekarang nie kita berada dalam keadaan yang tak selamat....kena sentiasa berhati-hati...berwaspada...saling ingat mengingati...tu belum citer bab ragut, rompak, bunuh...takut betul....
kawan sendiri pun boleh menipu...inikan pulak orang yang kita tak kenal...so guys....better xtra be careful k...

Arios....

Tuesday, March 22, 2011

Am I too excited or what???....

Salam pagi subuh sepi'e....jam sudah menunjukkan pukul 3.44 pagi....tapi mata aku nie segar bugar...macam esok tak kejer lak...nak kata terlebih tido, tak pun....balik kejer sampai rumah dah 9 malam...pastu gie melepak rumah mak aku sampai kol 10.30 mlm...balik rumah melanguk depan TV sampai kol 11 lebih...selebihnyer tu dah terlelaplah...heheh....

Nie tengah pikir naper aku tak leh tido?...tapi sebenarnya, aku start terjaga kol 2.55 am tadi...sampailah la nie, masih tak blh lelap....setiap kali aku pejam mata, aku terbayang2 perjumpaan aku dengan kawan2 baru di burger king semalam....hah!....jeng3.....

Petang semalam after work, aku ngan Yatie berjumpa teman baru di burger king , KLCC....bukan calang2 orang....orang yang dah berjaya dan pendapatan 5 angka....hanya dengan bisnes yang mereka cebur nie.....apa yang diceritakan?...pasal bisnes lah....bisnes apa?...biarlah rahsia...nanti dah join baru aku war2kan kepada rakyat M'sia...hahaha.....sebelum nie aku pernah cakap kat Yatie....aku nak dengar dulu...sebab kalau ikutkan aku tak minat buat sebab from my mom history, that time, bisnes nie tak blh jalan....so ada goyah dlm hati nk buat...tapi selepas mendengar plan marketing dan support from their team, membuatkan hati aku terbuka hingga tak boleh melelapkan mata nie....hmmmm....Mai and Nurul, kalau u oll baca entry i nie, mesti tersenyum....gila dah dak Tasya nie....to my fren Yatie....mu boleh tido tak Tie?...hahaha...aku memang dah gila....

Semalam sampai jer rumah, terus call hubby...as usual, my hubby very supportive dlm bisnes2 yang aku nak cebur....cayang abang!....hehe....termasuklah yang ini...cuma pesanannya, "buat betul2...bukan sikit2 modal"...ok....kata2 semangat yang memberangsangkan aku.....
Tapi bila lepak rumah mak aku, aku sajer jer tanya kisah2 dia buat bisnes nie dulu...as i expected, she totaly not agree if i want to join this bisnes....ok...one of cabaran....tapi, ego beb....siap cakap kat mak aku, "Eh!...mana ada akak cakap nak join"...ngeh3...tapi diakan ibu i...dia dah blh baca hati anak dia sorg nie....tapi biasalah...aku memang degil....

Aku sebenarnya masih terpikir2....boleh ke?....walaupun support yang diberi oleh mereka2 nie sangat hebat, apa2 pun bergantung pada diri sendiri...dah mcm2 bisnes aku buat....tapi biasa ending dia, tak ke mana....masalahnya?....berat mulut....tak tau nak mulakan bercerita ngan orang....(alasan...) mcm bisnes yang aku pernah join sebelum nie....bukan susah pun....support team gila2 punya best...every week ada perjumpaan...buat makan2 kat rumah bisnes partner....diajar cara nak berkomunikasi...mewujudkan perhubungan persahabatan dengan rakan2 yang telah lama terpisah....tu pun aku tak blh buat....hmmm.....tu yang masih terpikir2 dalam hati nie...boleh ke?....

Aku akan terus cuba melelapkan mata sambil berpikir...
Boleh ke?..........................................................

Saturday, March 19, 2011

Ride It Right

Sambungan.....ngeh3....anak2 dah selamat sampai rumah...yg kecik masih tido ngan nyenyaknyer....Qistina seperti biasa...melanguk depan TV.....so, after lunch kat rumah, aku ngan hubby kuar lagi...nak jumpa member hubby kat MITC....

Kat MITC, rupa2nya ada kempen "Ride It Right".....cammana aku org Melaka tak tau nie...tapi memang tak nampak banner2 psl kempen nie...yg banyak jumpa pameran perabot ngan PC Fair this coming April....tak kisah lah....so, banyaklah booth2 yang ada kat sini...ada booth jual motor, Penzoil, gerai2 makanan, dan siap ada konsert tu...besar2an jugaklah...mcm jom heboh....polis, bomba, RELA sumer adalah...dah tentulah Polis ada kan...nie memang initiative mereka utk mengurangkan mat rempit di jalan raya....gud luck!....

Banyak aksi2 aku tengok live ari nie...antaranya drift, motor2 besar, mat2 motor yang menunjukkan aksi stunt mereka,motor pelik2 designnya dan plg aku suka....keter bikin beb....i like...aku memang suka bab2 bikin keter nie....memang dr muda duit aku abis utk make-up keter...tapi tak leh lawan mereka2 nie...hebat...disebabkan aku pun pakai MyVi, jadi ada bangga sikitlah...tu jer yg aku mampu....tapi sayang...aku terlupa ambik gambar kat dalam keter tu...fuhh!!...siap ada mini bar lagi...pastu sound sistem besar2 gabaklahkan...sound sistem jer penuh bonet keter...jgn harap nak bwk barang ke, beg balik kampung ke....mmg tak de tempat nak letak....

Nie MyVi Bruce Lee...owner pun muka cam Bruce Lee beb!...aku paling suka art keter nie....kemas....tgklah trofi2 dia...perghh!!!

Nie yang paling aku suka...kemas sangat...dari luaran, dalaman, hinggalah ke enjinnya...superb!!

Nie dalam dia cantik...pintu pun tengoklah...cam Ferrari tuu....cayalah....

Nie Kancil Ultraman...Qalish suka nie....1st Prize Motor Show 2011 tau...jangan pandang sengkek beb!...i like....

Nie sajer jek aku amik....comel....skuter nie siap ada radio tau...sound sistem...menangis beb!...

ok...tu saja untuk hari nie...bukan senang aku nak update ari2 gini...pastu sehari sampai 2,3 entry....pasnie dah start kejer balik, tak taulah...hehe.....i try k....

Kepada mereka2 yang akan pulang semula ke rumah masing2, have a safe journey, drive carefully and safely.....this message brought to you by me... :-)

Babai....


Jalan2 pagi Sabtu

Salam Sabtu....ari nie cuaca mendung jer....nampak gayanya, x de lah ke fun fair lagi anak2 ku ini...masalahnyer, fun fair bukak malam...so, x de harapanlah...esok dah nak balik KL...len kali jer lah yer anak2ku sayang....

Pagi2 lagi dah kuar....breakfast di McD...layankan anak2....punyalah ramai orang...cuti sekolah lah katakan....McD pun penuh....selesai makan, gie jalan2 kat Dataran Pahlawan dan Hatten Square (ye ke?...)...Hatten nie tempat baru...shopping kompleks dah siap...tinggal kondo ke, pent house ke, aku tak surelah tingkat atasnya yg masih dlm pembikinan....jalan....jalan...jalan....dan jalan sampailah anak aku si Qalish buat perangai...dia dh dpt CD Atoman (Ultraman), dan2 tu jugak ajak balik rumah....konon2 penatlah...nak dukunglah...masalahnya, dia tak nak bibik dukung...nak aku dukung...abis tu, wat hapa aku bawak bibik kl aku jugak kena dukung?....last2, aku dukung lah jugak...tapi sekejap jer...pastu aku carik tempat duduk dan duduk...si Qalish dah menangis2 nak dukung....pastu papa dia cakap...."jom lah ibu...kita antar dia balik, pastu kita kuar bawak kakak jer"....terus jer, "ok lah ibu....adik jalan sendiri""....hmmm....sabor jer lah.....

Teringatlah yang susu Qalish dah abis...terus ke Carrefour...on the way tu, nampak lak tempat main...kenalah layan main mesin mainan tu....nie lah aksi mereka....













Lepas beli susu jer, balik lah rumah...rupa2nya ngantuk si Qalish nie....masuk keter jer, dalam 10 minit, dia tido....begitulah gelagat anak2 ku ini....

Nie ada sambungan lagi tau.....lepas antar anak2 balik rumah, ibu ngan papa nak kuar jumpa member jap...pasnie sambung citer ibu lak...hehe...tungguuuuu......

Friday, March 18, 2011

Ayam Penyet Lambongan MITC, Melaka

Salam dan selamat malam....nie baru balik dari makan malam...makan malam di mana?...makan malam di Ayam Penyet MITC, Melaka....bagi aku, tu the best ayam penyet dan faberet aku...memang tak leh lawan Ayam Penyet Api....pastu pekena kopi ais 3 layer....marbeles!!.....

Actually plan asal nak bawak anak2 gie Fun Fair...pastu hujan....plus pulak anak2 siang tadi tak tido langsung...aku dah jangka....naik keter jer, diorg tengok CD, terus terlelap...memang betullah tu........tu yang terus ke Ayam Penyet....nie lah faberet aku....kalau tak pekena Ayam Penyet, aku mesti makan Pacelele...apa tu?...ngeh3....dulu aku tak makan ikan keli....tapi kat sini jer aku makan...tempat lain memang aku tak makan punya...mak mertua aku masak pun aku tak makan....maaf mak...menantu mu ini memang tak makan ikan keli....tapi kat Ayam Penyet nie tak boleh lah....memang sedap...bukan dia buat apa pun...goreng jer...tapi sebab dia goreng garing2, tu yang buat aku ketagih tu....jom tengok rupanya....

 Nie buku Menu - Ayam Penyet Lamongan MITC

 Nie Ayam Penyet Set - Tempe goreng 2 keping, Tauhu goreng 2 keping, ayam penyet, sambal tomato, timun dan sup....

Nie lah Pacelele - 2 ekor ikan keli goreng, tempe goreng 2 keping, tauhu goreng 2 keping, sambal tomato, timun dan sup.....marbeles!

Kat sini ada menu lain gak...macam soto, bakso...tapi biasa org ke sini sebab nak makan 2 menu nie....dia ada cawangan lain kat melaka...tapi setiap cawangan, nama kedai dia lain2...dia akan ambik nama dalam menu...macam kat Batu Berendam - Pacelele, kat Sungai Udang - Nasik Uduk...gitulah.....

Nie lak kopi 3 layer...1st layer - kopi, 2nd layer - susu, 3rd layer - gula melaka


Ok guys...kalau datang Melaka, jangan lupa singgah kat sini k...kedai nie kat Kota Fesyen, MITC...dekat2 ngan MYDIN.....

Selamat Bercuti....babai....

RUDE!!

Salam readers and bloggers.....tetiba petang nie darah aku terus naik ke kepala...marahnye pada pembaca yang pengecut mcm ada sekor nie....aku pun pelik....kenapa ada pembaca yang PENGECUT dan hanya tau cakap2 belakang....disebabkan aku terlalu marah, aku telah men DELETE entry PENGECUT tu di shoutbox aku.....kalau tak leh tayang kat sini....

aku tak tau apa masalah PENGECUT nie...suka2 nak cakap BODO kat org....kalau tak suka boleh berambus dari blog aku...jangan cemarkan blog aku ngan perkataan2 kurang sopan untuk tatapan org lain...

Wahai PENGECUT...kalau berani, tulislah nama ko...apsal masuk entry aku as a GUEST jer...hanya PENGECUT jer wat mcm tu....
Demi Allah, siapa saja kau PENGECUT, kalau kau cuba2 kacau blog aku lagi, aku tak akan teragak2 buat report polis dan ambik tindakan sebab mengganggu dan mencabuli blog aku...PAHAM.....

Sori lah guys!...ada mangkuk PENGECUT yang dah tak de kejer tulis kat shoutbox aku tu perkataan BODO...apa yg dia cuba sampaikan pun aku tak tau....
Kau terima jer lah pembalasan dari ALLAH k...

ishhkkk...terus ilang mood aku petang nie....astagfirullah.....kenapalah ada manusia mcm nie...tak senang melihat kesenangan org lain...tapi tak pe lah...biasa org macam nie tak ke mana pun...macam tu jer lah hidupnya...PENGECUT....

To PENGECUT...JUZ GO TO H**L AND STAY AWAY FROM MY LIFE!!!...S****D!!!!!

Cekodok bawang & ikan bilis

Salam Jumaat....penghulu sekalian hari.....alhamdulillah....dari pagi tadi panas terik dan Allah mendengar rintihan umatnya dan Dia menurunkan hujan rahmat bagi menyejukkan bumi Allah nie.....
Dan dengan itu sesudah makan tengahari, bila jam menunjukkan pukul 3.30 ptg, perut aku dan hubby mintak diisi lagi....hmmm.....apa yang ada kat dapur tu yer....nak keluar cari barang2 lain, hujan...memang malaslah kan....ha!!!....ada tepung, ikan bilis dan bawang....maka cekodok bawang & ikan bilislah hidangan petang nie untuk hubby dan anak2....

Mesti pembaca2 dan kawan2 tertanya2....tak kejer ke makcik nie...ada jer menu dia...rajin lak meng update blog...hahaha.....aku sebenarnya sakit mata....bukan itu saja....semalam aku demam dan sebelah kiri kaki aku nie gatal2...doktor pun pelik apahal lak sebelah kaki jer?...aku pun malas nak pikir...janji doktor bagi ubat, aku leh tahan kegatalan tahap gaban nie.....

Dah memang hobi aku memasak, jadi boring2 kat rumah tak kejer, kepala ligat jer nak masak....tak kisah lah se simple mana...janji hubby dan anak2 suka....

Nie lah dia cekodok bawang dan ikan bilis ku...di cicah ngan sambal udang (lauk tghr td).....tapi gambar sambal udang tak amik lak...sowi....cekodok jer lah....



Rupa paras tak de lah cun mana...tapi licinlah pinggan cekodok tu....hehe....

Ok guys!...Enjoy ur weekend with ur love one....

Wednesday, March 16, 2011

Cekodok pisang & Puding Marble

hmmmmm.....semalam tengok entry Yatie (myhayatiz@blogspot.com) ....terliur lak tengok Puding Marble yang dia selalu buat....kalau ikutkan hati, malam tadi gak nak buat...memandangkan hari dah lewat malam, tak de lah kedai yang bukak kan....hehe...pujuklah hati nie......

This is my 1st time wat puding marble...tak sangka jadik....gumbira rasa hati...tak sabar nak tunggu hubby balik dan rasa puding i nie....

Amacam?...ok tak?...Tie & Ayu...thanx for the recipe.....bak kata Yatie....ikhlas puan yang memberi resepi nie.....ngeh3.....(korang lah)....nak resepi?....gie blog diorg nie k...

Nie sebelum masuk lemari ais

Nie sesudah keluar dari lemari ais

Pastu anak2 request nak makan cekodok pisang....dah janji ngan diorg semalam....dan 2 hari lepas dah beli pisang sebab nak wat cekodok lah....
tengok....thumbs up from my kids...thanx dear!...walaupun rupa tak berapa nak cun, yang penting rasakan....i like :-)




Ok...babai...

Terjaminkah kehidupan Anda?


Salam....gempak tak entry hari nie?....mesti ramai yang tertanya2.....apa yang cuba nak disampaikan oleh si Tasya nie?...berapa ramai antara pembaca entry nie yang dah membeli insuran nyawa?....aku sure ramai yang dah beli...sekarang insuran 1 keperluan....bukan kehendak lagi...tanpa insuran, susah untuk kita jamin masa depan keluarga kita....melainkan u olls tergolong dalam golongan yang duit melimpah ruah, terkuar2 poket....tapi aku rasa golongan nie pun ambik insuran.....

Siapa antara kita yang betul2 paham isi kandungan insuran kita?....tak payah tanya org lain, aku sendiri sebelum nie pun percaya bulat2 pada ejen....apa yang mereka terang, yang tu lah aku pegang....
kawan2 diluar sana, jangan jadi mcm aku....sejak akhir2 nie baru aku tersedar dari tido yang lena setelah ada seorg sahabat bertanya, "ko pernah baca polisi insuran ko?"...dah tentu jawapannya, TAK!....kesiankan...terlalu percaya pada ejen....
jom aku nak sedarkan kawan2 diluar sana yang kalau2 ada mcm aku sebelum nie....sejak aku dikejutkan dari tido tu, aku mula berhati2 dengan insuran yang aku beli...
Kawan2....insuran yang bakal korg dengar nie adalah insuran yang terbaik di dunia buat masa sekarang...coverage yang mereka beri, memang tiada tandingan....cuba beritahu aku insuran mana yang boleh bagi medical card ngan harga RM650k?...setahun leh pakai RM65k....operation plg mahal ialah pembedahan jantung...tu pun RM45k...nie dia leh bagi RM65k....ada?...ada?....tu baru 1....belum citer psl kematian, 36 penyakit, masuk ward...iskh...maleh lah kawan nak citer....hehe....

Camnie lah...bagi mereka yang tertarik nak dengar dan dapatkan quotation, boleh lah hubungi aku....tak kena bayar pun...(bayar bl tipon jer lah...hehehe)...quotation FOC beb!...kalau suka, leh upgrade dari insuran lama kepada yang baru nie....kl masih nak teruskan yang lama, dipersilakan...
tapi aku nak ingatkan, sementara belum jadi apa2 nie, kita leh goyang kaki...tapi kalau sesuatu yang kita tak jangka akan berlaku, adakah kehidupan anda atau keluarga terjamin?...fikir2kanlah....aku tak paksa....hanya mengingati....dan berkongsi sesuatu yang baik.... 

Boleh call atau sms kepada sesiapa nak dengar....Buatlah persediaan dari sekarang supaya masa depan mereka yang tersayang TERJAMIN....
saya hanya menerangkan isi kandungan polisi...tiada terselindung...transparent...kalau was2, baca sendiri polisi...Apa tunggu lagi?...call lah yer....

Call/SMS: 0196646236

Tuesday, March 15, 2011

My poor daughter

Salam u olls!...cuti sekolah nie ingatkan anak2 boleh bersuka ria...but not for Qistina....she got a high fever....huhu....sian dia...melepek jer atas sofa....sakit2 pun tetap kena rehat depan tv...kl x, tak blh rehat...hehe...my daughter.....

Nie hari kedua Qistina demam panas....masalahnya, temperature dia masih tak turun2....air badak dah bagi minum....pastu tekak dia sakit...jadi tak selera makan...tu pun aku paksa dia makan sikit...ari nie aku buat bubur bagi dia cuba makan....harap2 dia nak lah...tak banyak, sikit pun jadiklah....dah lah demam, tekak bengkak, perut kosong dah masuk angin....sian betul anakanda ku itu....

Nie lah keadaan my princess Qistina....


Biasanya terapi yang mujarab untuk Qistina ialah pegi shopping kompleks...dia memang suka berjalan...tapi papa cakap tadi, after work, papa nak bawak dia gie swimming....kita tengok...sihat tak pastu...hehe....
tunggu my next update k....harap2 beransur sembuh dan kebah demamnya....

Nie lak gelagat Qalish...biasa main2 ngan kakak dia...main2, pastu gaduh....camtulah gelagat dua beradik nie...tapi ari nie tgklah dia....sorang2....kakak demam....huhu....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...