GoRgEoUs!

VIP Followers

Friday, October 21, 2011

Glutacol

Salam sumer!!!....nie nak kenalkan 1 produk yang bagus dan terbaek....harga pun berpatutan....bacalah dulu kebaikan produk nie, then leh order kat sini....call or sms jer....nnt cik tasya hantar ek....

019-6646236 

Glutacol
Rahsia Kejelitaan Kulit
RM 70 (Sem. M'sia)
RM 80 (Sabah/Sarawak)

Glutacol diformulasikan dari kombinasi Glutathione dan Kolagen. Glutathione memiliki manfaat positif bagi lebih daripada 68 penyakit yang berbeza. Hal ini penting dalam memberikan pertahanan dari radikal bebas, tekanan oksidatif, racun dan penyakit. Kolagen adalah anti penuaan yang kuat.
Kolagen memainkan peranan penting dalam membuat kulit anda bersinar, cerah dan kulit lebih muda. Produk ini juga membantu tubuh anda untuk membakar lemak. Namun, kerana faktor-faktor seperti proses penuaan, pengeluaran kolagen alami di dalam tubuh kita berkurang dari masa ke masa, mengambil suplemen kolagen sangat diperlukan untuk merangsang pengeluaran kolagen tubuh sendiri.
Ini ialah wasiat formula bagi membantu kulit anda kelihatan lebih kencang, sihat dan cerah. Produk ini juga membantu untuk menyelesaikan masalah kulit seperti kerut dan garis wajah. 

Apakah ada efek samping mengambil glutathione dan kolagen?
Mengambil glutacol cukup selamat. Setiap orang sepatutnya menggunakan produk ini dalam rangka mengoptimumkan kesihatan secara keseluruhan. Produk ini sering digunakan sebagai filler kosmetik untuk membuang kedut dan ketidaksempurnaan lain, dan juga boleh digunakan untuk kecantikan bibir. 

Seberapa cepat saya boleh melihat hasilnya?
Mereka yang mengambil secara teratur glutathione mengakui bahwa mengambil glutathione bersama-sama dengan vitamin C selama 3 hingga 6 bulan atau lebih akan menghasilkan kulit yang lebih cerah. Namun, kesan berbeza-beza antara orang-orang; beberapa orang boleh merasakannya lebih cepat atau lebih lambat

Apakah kandungan Glutacol?
Glutacol mengandungi l Glutathione 80 MG, Collagen 1000 MG, Astaxanthin, Aloe Vera Extract, Acerola Cherry, Blackcurrant Extract, Tomato Extract, and Probiotics.

Apa bentuk glutacol dan bagaimana cara penggunaanya?
Glutacol berbentuk serbuk.  Dalam 1 kotak ada 20 sachets. Ia boleh diminum terus ke dalam mulut, atau di bancuh dengan air suam 60 ml untuk setiap sachet. Untuk hasil yang Glutacol terbaik harus dimakan terakhir pada waktu malam sebelum tidur kerana waktu puncak untuk pembaikan dan pertumbuhan semula dalam tempoh dua jam pertama tidur - dikenali sebagai kitaran alfa. 

Apa yang boleh menghadkan keberkesanan glutation dalam proses pemutihan kulit?
Keberkesanan glutation dalam pemutihan dalam seseorang individu boleh dihadkan oleh tabiat tertentu seperti penggunaan rokok dan alkohol diketahui akan mengurangkan tahap glutathione dalam badan. Perokok mungkin tidak mencapai keputusan yang sama dalam proses pemutihan kulit sebagai bukan perokok. Ini bermakna perokok tidak boleh mencapai keputusan yang lebih cepat daripada bukan perokok. Yang kedua ialah penggunaan alkohol. Penggunaan alkohol boleh menjejaskan keberkesanan glutation dalam pemutihan kulit. Pendek kata, untuk mencapai keputusan yang lebih cepat kulit mencerahkan, kami menasihati pengguna untuk berhenti merokok dan mengelakkan alkohol.

Kebaikan Glutacol :  
  • Anti oksidan
  • Anti penuaan
  • Mencerahkan kulit
  • Muda dan kulit bercahaya
  • Mengekalkan elastiktasi dan kelembutan kulit
  • Mengurangkan garis dan kedutan
  • Menjadikan kulit lebih putih dan halus
  • Meningkatkan kemampuan kulit untuk melembapkan sendiri, membantu dalam penghapusan sel-sel kulit mati 
  • Mengatur berat badan 
  • Memastikan sel anda berjalan lancar
  • Mencegah kerosakan sel badan kita 
  • Membantu memulihkan kekeringan dan kerapuhan rambut
  • Membantu meringankan bisul, masalah pencernaan dan ginjal
  • Membantu untuk kesihatan gigi anda
  • Membantu membakar lemak 
  • Membantu dalam cancer chemoprotection dan rawatan kanser 
Nak order, no. seperti tertera di atas k....


Moral

Salam u olls!...beberapa hari nie kita digemparkan dgn berita seorg kanak2 perempuan berusia 2 tahun di China, telah dilanggar dan yang plg sadis, kanak2 tersebut dibiarkan begitu saja oleh org ramai yg lalu-lintas di kawasan tersebut....Ya Allah!!....dimanakah moral dan kesedaran mereka2 ini....dan sehari kemudian keluar pula di blog2 dan forum2 mengatakan sebab-musabab kenapa org di China tidak membantu jika terjadi kejadian2 spt nie....

Bagi aku, walau apa pun alasannya, mereka2 nie tetap tak berhati perut....dah nampak yang budak tu  hancur kaki kena langgar, takkan gila org nak blame yg ko buatkan.....padahal diorg tu jalan kaki dan nampak budak tu sedang menanggung kesakitan....nauzubillah...mintak dijauhkanlah rakyat2 negara kita dari menjadi seperti mereka2 yang tak berhati perut nie....aku bukan boleh tgk benda2 camnie...maklumlah...dlm hati berjambak2 bunga di taman, kembang mekar....perghhh!!....tak boleh tahanlah....

Wahai sahabat2 dan blogger2....peringatan utk diriku dan yang lain....What U Give, U'll Get Back.....always remember tu...Allah Maha Mengetahui segala apa yang kita lakukan....ariosss...

Friday, October 14, 2011

Bahasa apa lagi nk cakap??....

Salam u olls.....sejak 2 menjak nie akak bz lah sesangat....bz dgn biz PB, coklat homemade, kek coklat lembab dan yg terbaru, actually baru dikomersialkan oleh aku, muffin...hehehe...org lain dh basi, aku br nk jual...sblm nie wat makan2 family jer....

dan minggu nie jugak bz pasal PPA....PPA?...apa ke bendanya tu?....kuikuikui....tu lah Personal Performance Assessment untuk tgk tahap kebagusan kita bekerja....bagus ke?....sendiri mau ingatlah...so kat ofis nie demam PPA lah....perghhh!!....dan aku salah sorg yg tgh demam PPA....penat wei....tu blm citer bab travelling ke sana ke mari...(bz lah sangat kan....hehehe)

Tapi, dalam sibuk2 nie....ada perkara yg membuatkan aku marah....aku cuba mempositivekan diri agar tenang....tapi rasanya tak berapa nk positive lah sebab company yg dok call aku nie, dh byk kali call....dan yg aku pelik, berlainan org tp dr company yang sama.....
Diorg nie tak de communication ke?...or list yg org dh reject polisi insuran mereka?....hmmmm.....nak aku jadi consultant ke?....dr awal staff dia call, aku dh cakap, aku dh ada insuran...tak minat nak tambah dan nk dengar.....pastu bulan depan org lain pulak call...citer benda sama....aku dh kata tak minat....ari nie ada lagi yang call....arghh!!!...bikin aku panaslah....saper tgk drama siri Supermak?...aku yg org jahat leh kuar api tue....haaa....marah nie.....

Tapi tak pe lah....aku marah sekejap jer....

Citer asalnya nk letak gambar coklat yg aku sedang buat sekarang nie....boleh tahan lah banyaknyer order aku kali nie....750 bijik coklat siap packing....1 pack 3 bijik...so total 250 pack....hamik ko....seb baik aku ada bibik yg berhemah....dia lah yg tolong aku sepanjang aku gie kerja nie...tapi bukan tolong kosonglah...aku bagilah dia upah....
sementara tue tgk gambar nie dulu....xpected siap Sabtu nie, which mean, esok ar....sbb Ahad nie nak bawak anak2 aku main2 kat mana2 tmpt permainan menggantikan 2 minggu masa aku bz ngan travelling ari tue....
My childrens are my soul and my heart....my hubby too...hehehe....(tetiba jiwang)....

Design kali nie...simple jer.....




Anyone yang interested to order, u r most welcomed....tak kisahlah apa majlis pun.....tapi mintak tolong sangat supaya, at least lah, seminggu awal utk preparation...nak tgk design lain leh tgk kat label "Chocolovier".

Calling2 k... 019-6646236

Wednesday, October 5, 2011

My new journey with PB

Salam u olls!....dah lama rasanya tak menyentuh blog aku nie...hmmmm.....macam2 nak tulis nie...tapi aku try susun atur idea2 aku nie supaya tak membuak2 sangat sampai jadi mengarut2...hehe...

Well, since last month aku dah mengorak langkah menjadi seorg businesswoman....walaupun langkah masih baru, tapi bahangnya sangat terasa...bahang apa?...positive?...negative?....nie yg part best nak citer....

Alhamdulillah aku ditemukan dengan leader yang sangat baik dan very humble....setakat aku mula join, tak putus2 ilmu yg diberi pada aku sehingga aku tak sempat untuk rasa pudar semangat dalam hati nie....walaupun agak penat sbb siang bekerja pastu malam menimba ilmu, tapi aku puas....bukan calang2 orang yg nak berkongsi ilmu serta tips2 kejayaan....setiap ilmu yg diberi serta dorongan yg tak putus2, hati nie sentiasa berkobar2 dan tak putus2 untuk giat menjalani perniagaan hebat ini....

Citer PREMIUM BEAUTIFUL...saper yang tak kenal?....korset hebat yg tiada tandingi dan sgt selamat....actually belas tahun yg lepas aku dah dikenalkan dgn product nie....tapi bukan aku yang pakai...tapi mak aku...sbb masa tu dia ada ketumbuhan dalam perut dan hampir di bedah...kemudian seorg kawannya memperkenalkan korset tersebut dan alhamdulillah ketumbuhan kecut dan terus hilang....sampai skang mak aku masih pakai.....dan kini hati aku terbuka untuk merasai sendiri kehebatannya serta join perniagaan untuk menjana pendapatan lebih....aku bukan pakai untuk kurus, tapi pakai untuk mencegah dari penyakit2 yang kita takuti....iaitu kanser servik dan buah dada.....

Insya'Allah by another 2 weeks, my company akan buat health talk mengenai kanser servik dan buah dada...so aku bercadang untuk berkongsi dengan kawan2 di luar sana agar mereka2 di luar sana sedar bahawa jika tidak diambil langkah berjaga2, penyakit ini tanpa segan silu akan hinggap di badan kita....

So, my blogger frens dan kawan2 di luar sana, marilah sama2 ambil peluang untuk aku share kan cerita tentang kehebatan baju dalam PB ini supaya kita sedar bahawa selama ini kita tersalah tafsir tentang penggunaan korset hebat Beautiful ini....

Yang berminat boleh PM aku directly....sekadar berkongsi cerita....

Tasya - 019-6646236
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...