GoRgEoUs!

VIP Followers

Saturday, February 19, 2011

Peluang

Salam kebahgiaan....dah seminggu Tasya tak update blog...padahal setiap hari ada saja citer yang menarik ingin dikongsikan bersama....tapi apakan daya...masa terlalu pendek sehingga Tasya tak sempat nak berkongsi citer2 best bersama2 blogger....

Alhamdulillah....Sabtu nie masa agak banyak utk dikongsi bersama kawan2 blogger....ari nie Tasya nak bercerita tentang peluang....sebenarnya, setahun dua nie, jiwa Tasya bercelaru....memikirkan pekerjaan Tasya sekarang tak happy cam dulu....hati nie meronta2 utk mencuba sesuatu yang baru....mungkin pengalaman 12 tahun bekerja di company yang sama membuatkan hati nie meronta2 utk mencuba sesuatu yang lebih menarik di luar sana....tapi kerja apa yer?....company mana?....

Hajat di hati, ingin mengumpul dana utk Tasya membuka perniagaan....dan perniagaan yang sgt Tasya minati adalah sebuah KOPITIAM.....sebab tu Tasya suka lepak kopitiam...ambik aura dulu...hehe....tapi yang menjadi masalah sekarang adalah MODAL....kat mana nk dpatkan MODAL yang banyak utk membuka sebuah KOPITIAM seperti 1 Station, Bangi Kopitiam, Pappa Kopitiam....pening kepala memikirkannya....



Orang kata, "di mana ada kemahuan, di situ ada jalan"....tapi masalah Tasya, kemahuan mmg ada, tapi jalan belum nampak....Azam tahun baru nak berenti kerja dlm masa 3 tahun lagi dari sekarang...tapi dari sekarang Tasya dah kena ambik langkah utk mencapai cita2 Tasya tu....buntu....apa harus ku lakukan......

Ari nie Tasya singgah ke blog kawan baik Tasya...alhamdulillah....dia dah pun ambil langkah yang tekad dlm kehidupannya dengan berenti kejer dan meneruskan perniagaannya...dan alhamdulillah....dia happy...tak stress, tak terikat dgn masa, masa byk terluang dgn keluarga...terutama anak2....Tasya pun nak jadi mcm dia...huhu....

Kepada blogger2 yang dah berjaya, sudi2lah berkongsi pengalaman dan tips2 kejayaan bersama dengan Tasya...mana tau dgn pengalaman2 dan tips2 tu berjaya mengeluarkan Tasya dari kepompong kehidupan Tasya sekarang.....yang selebihnya Allah yang tentukan...yang pasti, Tasya kena berusaha keras utk ke arah kejayaan tu...bukan senang nak senang kan.....

Hope to see your comment...thank you bloggers....

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...