GoRgEoUs!

VIP Followers

Tuesday, March 1, 2011

Aku nak BERJAYA!

Salam readers & bloggers....diam tak diam, dah seminggu Tasya tak update blog....tadi baca blog member Tasya...fabolousMom....kan dh kena komplen....selalu tak update blog...huhu...

sowi lah beb...aku bz tahap gaban...gie kejer dah lah awal pagi...balik dh malam...pastu sampai rumah, nak kena tgk kejer sekolah anak...takkan nk suruh maid pulak kan?...kalau pandai apa salahnyer...memang aku mintak dia tgk kan...tapi as a mom, Tasya tak boleh lepas tangan mcm tu...walaupun penat, kena jugak entertain anak kesayangan...dah lah seharian di kantor....balik rumah abaikan mereka...oh...tidak!!.....

Tasya selalu bercerita ngan member baik Tasya...Yatie....kitorg ada cita2...masing2 nak start bisnes...sbb masing2 dh penat bekerja makan gaji dan nak mengubah kehidupan...especially mcm Tasya...Tasya nak merasa hidup senang...bukanlah sekarang tak senang...tapi nk meningkatkan taraf kehidupan kepada yang lebih baik...tapi tak lah sampai mewah....kalau Allah izinkan, aku tk tolak...hehe....

Agenda utama adalah set bisnes dan resign...mungkin org di luar sana berkata...."sayang nyer...kejer company bagus, tapi nak resign"...huhu...hanya mereka yg berada di sini yang merasakannya...tapi bg mereka yg happy, teruskan...mungkin rezeki Tasya bukan di sini....

Tahun nie adalah tahun Tasya kena prepare kertas kejer untuk set bisnes...Tasya akan bertanya dan mintak tunjuk ajar dari sifu2 utk mendapatkan pandangan dan tips2 berguna utk memulakan bisnes nie...apa bisnes?...tungguu.....skang tak berani nak war2kan...takut tak menjadi...tapi azam tu kuat...harap2 nie rezeki Tasya untuk permulaan....utk De, tunggu...aku nk berguru ngan ko...mintk ajar ku sifu...hehe....

ok lah geng....nie selingan jer...sebab mata dh mengantuk.....jadi updatelah blog utk menghilangkan mengantuk...insya'Allah Tasya akan update lagi apa yang akan berlaku seterusnya....tungguuuu......

2 comments:

fabulousmummy said...

pasti beb...kalau kuat semangat, tujuan dan niat yang betul dan berani, pasti boleh...dont worry...rezeki Allah yang bagi...yang pasti ko kena yakin....

Celoteh-Celoteh..... said...

tq beb!...i really appreciate ur support and comment....insya'Allah...aku akan tekad resign after aku dpt dana utk bisnes aku nie...nnt bagi tips and guide utk aku k...thanx beb!...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...