GoRgEoUs!

VIP Followers

Tuesday, March 8, 2011

Pagi yang sejuk


Assalamualaikum w.b.t dan selamat pagi....arghhh!!!.....malasnyer nak bangun....subuh2 camnie hujan bukan main lebat.....bestnyer tido....berat mata nak bukak walaupun alarm phone aku dah berbunyik.....tapi apakan daya....kena bangun gak wei.....nak kena bangun kejer.....


Sesampai jer di ofis, aku on PC, breakfast jap, pastu start buat kerja....i need to finish my presentation material for training starting next month...my schedule will be very bz....new KPI for new financial year lor.....
sambil2 tu aku update blog...ngehngehngeh.....mana jadik...mengadap power point nie seharian bikin mata pusing....aku tak suka wat kejer ofis...jadi bila dikerah membuat presentation material, aku panazzz.....tapi nama pun kuli kan....marah dalam hati jer lah...kejer kena jalan gak kawan....aku nie dah bekerja sekarang tanpa perasaan...dalam kepala nak bisnes jer...

Tadi gie lah merewang-rewang ke blog FabulousMummy....bestnyer lah member aku tu...tengah semangat berkobar2....mana taknya....hasil berenti kerja lebih lumayan dari makan gaji...saper tak nak...yang penting usaha...suspect lah....eh!....respect lah.....aku nie ntah bila nak memulakan langkah...asik ngan alasan jer...tak gitu De?....(De tu owner FabulousMummy lah)....

Ok lah geng....aku nak sambung kejer...kang bosan2, aku ngomel2 lagi....mana tau kot ari nie ada gud news lagi...hehehe.....

Chow!....

15 comments:

fabulousmummy said...

betul beb! alasan tak bawak kita ke mana2...kalau ikutkan dulu aku pun banyak alasan dan paling takut nak ceburkan diri dlm bidang ni, tapi buat PB ni jumpa leader yang bagus, aku sendiri tak percaya boleh achieve target seminggu je! dulu, jual barang2 murah pun belum tentu orang nak beli...jom lah join aku, aku tolong dont worry lah!hehe...

Celoteh-Celoteh..... said...

nanti aku call ko untuk keterangan lanjut...hehe...aku ckp kat Yatie...aku tak minat wat PB nie....tapi aku nak dgr xplanation dan plan dia dulu...mana tau tertarik, menarik....kalau tak de hal melintang arus, aku call ko dlm sehari dua nie....thanx beb!...

fabulousmummy said...

hehe...tak pe ko just dengar je dulu...ko tak yah call aku, aku suruh biz partner aku g jumpa ko lunch hour nak? ajak tie sekali... ;), dengar dari dia lagi jelas...cakap kot phone tak boleh menulis...tak puas...hehe

Celoteh-Celoteh..... said...

baek!...bila tu?....bagi aku no. dia...nanti aku ngan tie set time ngan dia....

Cahaya hidup said...

yatie tunggu gak...plan nak jpa hanis ada la...sbb date bday calculation sama pulak chemistry...

Celoteh-Celoteh..... said...

fuyyooo!...lagi cantik...ada chemistry tu.....bila tie?....nak set appointment?...

fabulousmummy said...

korang....nanti aku bagitau bila...tau..aku bagitau leader aku kejap.... ;-)

Celoteh-Celoteh..... said...

baek!!....
tie...mana deme?....haishh...sehari tak citer bisnes, tak best....
De, kitorg suka berangan2....omong2kosong....harap2 ada kekuatan hati dan nekad utk ikut jejak kau....
thanx yer beb!...

fabulousmummy said...

aku dah bagi hp number ko kat leader aku nurul...nanti dia akan kol ko untuk set appointment ek...ko dengan tie pegi sekali lah beb! jgn bimbang...dengar je, if anything yang korang rasa susah, there is always ada jalan penyelesaian...jgn bagi alasan tau...hehehe

Ayu Safieza said...

mmm Kak tasya...hopefully motivated la lepas ni...insya'Allah...gud it helps....

Ok ni ha return flying kiss.....mmmuacks.....:)

fabulousmummy said...

ayu, moh join kita jugak...teeehee

Celoteh-Celoteh..... said...

De, thanx...Nurul dh sms aku...aku pasti ajak Tie...dia memang berminat...tak gitu mummy?...hehehe...
Ayu...thanx....sambut flying kiss tu terus ke jantung nie...ambik aura2 korang yg bersemangat wajar nie....tahnx you all....for the support....really appreciate it....terharu....

fabulousmummy said...

good progress lah tu...insyaAllah, Allah mudahkan jalan nanti...hehe...

Ayu Safieza said...

Sis Tasya....moga Allah mudahkan urusan....amen...

De....nafsu nak join bagai nak rak..tp ayu ni spesis kene ajor biznes la kot....muahahahhaaaa

fabulousmummy said...

ayu, kalau join mesti di ajar, sebab dlm group ni kalau leader tak tunjuk, ayu boleh komplen dgn orang atas...hah kena lah...hehe..de kat sini, leader kat KL, susah2 dorang datang sini 2-3kali ajar mcmana nak buat & kalau kita ada potential biz partner, dorang akan datang explain kat biz partner kita...mcm leader de buat kat tasya & tie...kan? hehe.lagipun kita dekat kat sini, so senang...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...