GoRgEoUs!

VIP Followers

Tuesday, March 29, 2011

Melepaslah lagi....

Salam....Lunch hour nie Tasya ke Dato' Keramat....hajat di hati ada 2....1 nak makan kari sotong, dan 1 lagi nak makan kuih Gandus.....tapi hajat yang tercapai hanya 1...

Sampai2 jer kitorg kat situ, terus ke gerai Pak Jaafar....mak ai!!....beratur bukan main panjang....mcm org nak ambik tiket tengok bola....pastu aku beratur dan kawan aku Rozie gie risik2 kabar kat Pak Jaafar....uishh hai!....1 jam lagi belum tentu leh dapat....sorg jer org kirim sampai 5 bungkus....so, kitorg konon2nya mintak tolonglah ada sorg adik nie yang tengah beratur jugak...tapi nak difikirkan, tak berbaloi sebenarnya...tapi kalau dh teringin tu, apa pun jadik...apa pun sanggup....adik tu nak beli 2 hinggit jer...so kitorg tumpanglah kat dia...
Pastu kitorg pegilah makan kari sotong....aku nie kan sakit gigi....tak makan pun sotongnyer...makan kuah jer....mcm org bercintalah kan...tak nampak org, tgk rumah pun jadiklah...aku pun lebih kurang gitulah....

Siap jer makan, gie lah gerai Pak Jaafar balik....aduh....adik tu dr barisan belakang baru barisan tengah....apa lagi, kitorg pun bantailah berborak ngan pakcik tu....org yg beratur pelik...apa hal lah budak 2 org nie bukan main mesra lagi ngan pakcik nie....yer lah...sblm pakcik nie kuar TV lagi, kan kitorg dah beli kuih pakcik nie...yang aku nie sampai termimpi2....seb baik time tu tak ramai org...kalau tak, mau gak aku beratur skali....
Borak punya borak punya borak, last2 tak leh sabar....kitorg pun cakap kat pakcik tu, minggu depan ajer lah kitorg dtg balik....pastu aku ngan member aku ambik balik duit kat adik tu dan blah....fuhh!!...berpeluh ketiak2 menunggu...last2 kuih lain aku beli...tu pun sebab anak2 aku suka makan....
Aku ngan Rozie pun citer2....rasa2nya mcm 5-6 bulan lagi baru beli balik kuih pakcik tu kot...yer lah...setiap kali pakcik tu meniaga, camtulah keadaannya...beratur bukan main panjang....skang nie tengah famous sbb baru masuk TV...tunggu angin tsunami dh reda, masa tu org dh slow2 dtg, tak yah beratur, time tu best ar nak beli...tapi kalau jadi gitu lah.....
aku ingatkan, aku nak tanya baliklah pakcik tu...ari tu aku dh tanya resepi...tapi masa tu aku saje2 tanya...pastu pakcik tu cakaplah...letak nie, letak tu....masa tu tak lah ambik port....macam org borak2 kosong....tapikan, aku ngan Yatie plan ujung minggu nie nak buat ala2 gandus....nanti kitorg post gambar ek....tak pat gandus, ala2 gandus pun ok lah...hehe...

Ok...waktu rehat dah abis...time wat kejer lak....jumpa lagi yaaa......

3 comments:

Ayu Safieza said...

owh kuih gandusssss.....mmm nak wat xder mould la kat sini....mm tak sabar nak tgok version sis tasya n yatie on this kuih gandus....;)

fabulousmummy said...

sampai mcm tu glemer pakcik gandus tu ye...tak terbayar mcmana rasanya...ayu pandai buat? nanti balik sini tolong buatkan ek...heheeh

Celoteh-Celoteh..... said...

Ayu @ De....tungguuuuu.....hehe...
pakcik tu memang dh glemer skang...tp dia masih sama...maintain jer...tak de nak up rege ke, nak tambah production lagi ke....dia cakap cukuplah tu...tu pun kalau jem nenas tak de, 3 hari cuti....wat jem jer 3 hari...sumer buatan sendiri...memang best!...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...