GoRgEoUs!

VIP Followers

Friday, April 29, 2011

Jom Join Race

Start your engines. An iPad2, a Blackberry Bold 3, an iPod touch, or a pair of movie passes await you at the finish line! Step on it, start getting friends to sign up and share campaigns because it's gonna be neck-to-neck till the end!

The top 3 Churpers with the most KM (points) win awesome prizes!

Paste my link to join the contest...

Thank you! 

http://www.churpchurp.com/tasya/invite 

or

http://www.churpchurp.com/tasya/share/thegreatrace

Cocoa Collagen Power Plus

Salam U Olls!....ari nie best jer kan...hujan bukan main lebat....nak bangun tido pun malas jer....tapi mengenangkan nak dtg kejer awal ari nie, kenalah bangun gak....ari nie nak balik Melaka...tu yg gie kejer awal....
sampai opis dh 7.30 am....becos of heavy rain, aku tak boleh drive seperti biasa....so aku jadi pemandu yg bersopan....jalan pun tak nampak, mana leh bawak laju2...bahayo utk kesihatan...hik3...

Haaa!!....mesti tertanya2...apa lah tajuk N3 si Tasya ari nie....nie nak habaq mai nie....Cocoa Collagen Power Plus tu sebenarnya produk minuman kesihatan....especially kepada yg dh berkawin...effect dia lagi power....untuk yg belum kawin pun boleh minum...no hal....

Aku memang addicted minum air nie...best giler...lgpun senang...bila2 nak minum ikut suka kita....aku tak ikut pun apa yg ditulis kat kotak tu....tu just cadangan jer...so, aku minum jer lah bila2 nak...tapi yg wajib every morning masa breakfast, aku mesti minum punyalah....buat pengganti kopi @ teh...

Produk nie kawan aku dari melaka yg kenalkan...nama dia Kak Nora...ada link dia kat sblh tu....dah 2 tahun lah aku minum produk nie...alhamdulillah, kesannya memang nampak....saper nak tau apa kesannya pada aku, boleh call aku personally k....hehehe....
So...kepada sesiapa yg belum mencuba, aku suggestkan sangat, belilah...rugi kalau tak mulakan dari sekarang....my stokis, wife dia kalau tgk tak percaya dah 40 tahun...org ingat dia still around 30 thn ok....respectlah...kalau nak kekal muda sentiasa, jangan tunggu lama2....tak payah pie cucuk tang sini, pie cucuk tang sana....minum ayaq nie dh cukup....bagus kan....

Kepada member2 blogger yang nak tau dgn lebih lanjut kelebihan produk nie, leh tgk link di atas...(Cocoa Collagen Power Plus page)....sumer khasiat & keistimewaannya ada tertulis di situ...
Ha....untuk lelaki pun ada tau....tapi nak story-mory lebih2 aku tak tau lah...sebab aku tak minum lah yg tu...kang tetiba aku berotot, haaa....tolong lah....hahahaha.....gurau jer ok....

Ok lah guys....jangan lupa baca....pastu belilah kat aku...aku jual murah jer....dlm tu aku tulis harga standard tulis kat kotak...kl direct beli ngan aku ada diskaun....

Selamat mencuba!....

Monday, April 25, 2011

Qalish dan gunting

Salam.....ari nie nak citer pasal anak jantan ku yang sorang nie...(kalau dia tau aku panggil dia jantan, dia marah...hehehe)....

Ari sabtu ari tu.....time aku sibuk2 kat dapur memasak, cam biasa lah...anak2 kat depan ngan aktiviti diorg....tapi cuma pelik sebab kali nie Qalish diam jer....biasa dialah raja menjerit, melaung....1 taman leh dengar suara dia....
Tergeraklah hati bibik aku tu gie jenguk si Qalish.....pastu bibik aku menjerit...."Ya Allah buk!....adik sudah gunting rambutnya!..."...berlari aku gie ke depan....hahahaha....
nak pecah perut aku tgk dia....rambut dh sompek sebelah...lucky tak kena telinga dia....dia memang hobinya menggunting...tapi tak sangka kali nie rambut yang diguntingnyer.....

Qalish nie memang almost 2 bulan sekali rambut dia aku akan gondolkan....dia tak boleh ada rambut sbb kepala dia sentiasa berpeluh....bila berpeluh, dia akan start garu dan berkudis....jadi aku akan pastikan perkara tu tak berlaku....dari dia kecik sampailah sekarang...dia memang tak pernah ada rambut spt kanak2 lelaki lain....dan aku hanya akan stop menggondolkan kepala dia sampai dia pandai take care rambut dia sendiri....bila tu?...kita tunggu dan lihat...hehehe....

sempatlah aku snap bhgn gondol kepala dia nie...tapi dia spt biasa....suka posing depan kamera....bibik lak sepanjang hari ketawakan anak aku...dan setiap kali dia ketawa, dia pasti kena marah ngan anak aku si Qalish....Qalish bukan boleh org ketawakan dia....memang kenalah.....



Dia tau tiap2 2 bulan aku akan gondolkan rambut dia, dia gondolkan dulu...hahaha....so semalam (ahad), aku gondolkan lah rambut dia...sepatutnya bulan depan baru gondol....
Nie memang standard rambut dia....my boy....nie bukan gambar semalam...tapi nie lah standard rambut dia....

Aksi Qalish di depan kamera....suka buat muka....ngeh3....


 Nie gambar masa nak gie sekolah tadikanya....





Begitulah cerita karenah anak jantan...oppss....anak lelaki ku si Qalish......

Sambungan XTVT Sunday

kkk....sambung balik citer.....bahagian malam pulak...ngeh3....

Malam nie aku kena siapkan coklat untuk sahabat aku yang akan datang ke KL....dia ialah FabolousMom aka De....dah lama dia mengidam coklat aku...tapi sayang tak kesampaian sebab dok jauh....hari nie aku nak menyempurnakan hajatnyer....walaupun aku buat tak banyak, tapi harap2 dia suka...ada special untuk anak2 dia sekali.....dah alang2 tu, aku buatlah untuk Cahaya Hidup aka Yatie....aku rasa dia tak pernah makan lagi coklat aku....terukkan....nama jer 1 tower....tapi tak pernah bagi member aku rasa coklat aku...tak patut....ari nie aku patutkan....hehehe....sori lah fren....

Jom tengok hasilnyer....kalau rasa terliur tu, jangan segan2 order....aku sedia menerima tempahan....

Design Love nie faberet design aku...gambar tak cantik sbb pakai handfon jer....



  
Nie lak teddies untuk anak2 De & Yatie...so dapatlah sepasang sorg...sebab sekor lagi aku letak dalam bekas coklat.....




 Nie lak coklat bar crispy....nie memang faberet Qistina....


haaa....nielah bekas coklat yang diperbuat dari coklat...bukan kertas tau....nie size kecik...aku ada 1 lagi size medium....malam nie aku buat white coklat...biasa aku buat pakai milk coklat...tapi sebab yg lain dh milk coklat, aku nak De rasa white coklat lak...seb baik dark coklat dh abis...
dalam tu aku letaklah seketul love & sekor teddy bear yg mix dengan milk & white coklat.....




Sekian sajer citer ari minggu aku....bagi sesiapa yg berminat nak order, boleh call/sms/email kat aku....nk tgk N3 lama2 pasal hasil tempahan, leh tgk kat blog label My Chocolovier....bye...

Sunday, April 24, 2011

XTVT Sunday

Salam u olls!....hari Ahad adalah hari yg paling membahagiakan.....aku bangun kol 9....best2....hari biasa tak dapat wei....Sabtu, Ahad jer...tapi hari ahad nie ada feeling lain macam...memang terasa hari untuk berehat...ngeh3....

Ok....pagi nie aku buat sardin rolls & sosej rolls for my beloved kids.....untuk sosej rolls, tak de nyer aku nak uli2 roti...aku pakai roti gardenia jer...janji rotikan....nie lah sedikit gambar utk tatapan....(nak jugak....)


 3 dari kiri, sosej rolls dan selebihnyer sardin rolls.....

Qistina memang happy sangat sebab makanan kegemaran dia ada ari nie....samalah jugak Qalish...suka tengok dia pegang sosej roll tu....digenggamnyer...nampak comel sangat...hehehe....

Ok....citer pagi dah abis...bersambung citer tghr lak.....
Lunch?....lunch nie special sikit....aku wat ketam masak lemak dan kacang botol goreng berlada letak udang....perghh!!...meleleh air liur....
tapi yg tak best, disebabkan anak2 aku dh kenyang makan segala rolls tu, lunch dh tak nak makan...tak per lah nak...janji korang nak makan.....
After lunch aku lepak kat rumah mak aku...siap tido sana lagi sampai petang....krohhh!!!!!

To be continued........

Saturday, April 23, 2011

Chocolate moist cake

Salam....lama rasanya tak update blog....ari nie ada masa selepas selesai main masak2...hehe....
Breakfast aku buat nasik lemak sambal udang....
tghr lak, aku tak buat lunch...dah bosan makan lauk-pauk....terasa nak makan masakan lain...anak2 pun sama....jadi aku buatlah mee goreng....tapi aku tak ambik gambor.....yang pasti 1 bungkus mee goreng untuk kami berempat di rumah nie makan, abis....Qistina siap puji..."sedap ibu masak mee"...hmmm....alhamdulillah.....sejuk hati mendengar dan yg paling penting anak2 aku makan banyak....

bila perut dah kenyang, mata pun beratlah kan....so sempat lah membuta....bangun dari tido mata dh segar...terasa nak buat chocolate moist cake....apa lagi...buku resepiku pun dirujuk.....bermulalah kerja baking-making....ngeh3.....sepanjang aku buat chocolate cake nie, nielah cake yang paling moist dan resepi plg berjaya aku pernah buat...dan aku bertekad akan menggunakan resepi nie setiap kali membuat chocolate moist cake.....aku ambik resepi nie dari blog someone...tapi aku mintak maaf sangat kalau puan empunya resepi nie baca, aku terlupa blog saper...sebab aku banyak gie blog walking utk cari resepi best2 dan mudah....aku tak suka yg complicated.....dan bahan2 yang senang nak dicari di pasaraya2....maklumlah...sejak ke KL, kedai jual brg2 baking nie jauh dari tempat aku...begitulah....pas aku tunjuk hasil baking nie, aku letak resepi supaya korg pun leh merasa spt mana yg aku rasa....

Jom tgk hasil baking aku......
Nie gambar separuh jer sebab separuh lagi as usual dh bagi kat mak aku....
aku rekemen sgt korg try resepi nie...very the moist.....ikutkan resepi, kena bakar, tapi ovenkan tinggal kat Melaka, so aku kukuslah.....




Chocolate Moist Cake

Bahan2:
100g serbuk koko *
200g gula pasir *
1 tin susu sejat (aku letak 250mL fresh milk) *
200g minyak masak sayuran *
250g susu pekat *
4 biji telur - pukul sampai berbuih
150g tepung gandum (aku pakai tepung Hong Kong)
1 sudu teh soda bikarbonat
1 sudu teh baking powder

Cara2:
1. Campurkan ke semua bahan2 bertanda * dan masak dengan api perlahan hingga licin dan gula cair sepenuhnya. Jangan sampai mendidih/menggelegak.
2. Satukan dengan telur yang dipukul tadi dengan hand whisk. Gaulkan bahan2 kering (tepung, soda bikarbonat & baking powder) dan campurkan sedikit2 hingga sebati sambil terus dikacau dengan hand whisk.
3. Masukkan ke dalam loyang/tin yang dilapik & diminyakkan (aku pakai kertas minyak dan sapu mentega).
Bagi yang nak bakar, bakar selama 40-45 minit bergantung pada jenis oven.
Bagi yang nak kukus, kukus selama 40-45 minit atau sehingga masak.
4. Sejukkan dulu sebelum dihias dengan icing atau chocolate ganache.

 Chocolate ganache:

Bahan2:
150g coklat masakan 
65ml whipping cream
1 sudu teh mentega


Cara2:
1. Gunakan kaedah double boil, cairkan coklat. Kacau hingga benar2 cair. Tambahkan whipping cream & mentega.
2. Sejukkan seketika (bila sejuk sikit ganache akan sedikit melekat), barulah tuang atas kek.
3. Tambahlah hiasan lain (aku letak coklat rice)


Baiklah kawan2....selamat mencuba...


Monday, April 18, 2011

Aku dan geraham bongsu

Hi u olls....just nak inform u olls yg geraham bongsu aku berjaya dicabut....setakat nie tak rasa sakit lagilah sebab ubat bius masih belum ilang....pasnie tak tau lah....

Jom aku citer....geraham aku niekan dr minggu lepas tak baik2....dh masuk 2 minggu...bermacam2 dlm kepala nie....nak ambik cuti, sayang...sebab nak simpan untuk raya...maklumlah....maid nk balik raya time tu...kenalah standby cuti...paling2 seminggu.....sebelum raya dan selepas raya....nak MC, kerap sangat aku MC bulan nie.....so aku tak nak lah di cop sebagai kaki MC....walaupun mmg aku memerlukan MC tu gara2 sakit mata dan sakit gigi....

Syukur Alhamdulillah....Allah tu Maha mengetahui kesengsaraan yang aku tanggung nie dan tergerak hati aku nak cari klinik gigi lepas kejer.....dan sepanjang perjalanan nak sampai ke rumah aku, gigi nie asik berdenyut jer....pastu aku pun tekad....terus gie cari dentist....tapi nak dijadikan citer, aku gie farmasi dulu cari ubat sakit gigi...melayanglah 5 hinggit....pastu tanya kakak farmasi tu..."kak, klinik gigi kat ner ek?"...."tuuuu, kat atas tuuu".....hehehe...rupa2nya kat tingkat atas sebelah farmasi tu...punya lah besor signboard Klinik Pergigian (aku tak ingat nama klinik tu) hik3...boleh aku tak nampak masa carik2 tu....semlm aku tanya mak aku, kat area kita duduk nie ada doktor gigi tak?...mak aku cakap ada....tu yg tekad gie carik....
Dengan hati yg girang (ayat buku tu), aku pun naik lah tingkat atas bangunan kedai tu....alhamdulillah....masih bukak...dan yg paling best, hari biasa dia bukak sampai kol 9 mlm...can u imagine dat....sepanjang aku berkecimpung dengan klinik gigi nie, tak pernah aku jumpa klinik gigi yang bukak sampai mcm tu skali....plg lewat kol 6.....aku tabik doktor nie...so kena org cam aku yg sakit gigi malam2, leh lah gie jumpa doktor kan....sampai kat kaunter, nampak doktor tu kat kaunter.....doktor sendirik yg jaga kaunter...hehe...kebetulan sebenarnya....agaknya mlm tak ramai org, dan agaknya akak yg jaga kaunter tu gie solat, so dia jaga kaunter jap....
Bila time aku jer, aku ngan semangat citer kat doktor tu sejarah gigi aku nie...plus ngan jumpa doktor gigi lain last week, kena bius 3 botol tak kebas....fuh....seb baik doktor tu melayan gak...hik3....
Doktor tu cakap, nie geraham bongsu ada bahaya sikit mau cabut...sebab dia dekat dengan saraf tunjang...mungkin menyebabkan lidah ngan sebelah muka kebas....aku pun...alamak...bior betik!...tapi doktor tu redakan aku balik....tapi u punya gigi sudah banyak keluar...jadi risiko sangat rendah....lega aku dengar...doktor tanya....nak makan ubat dulu ke, nak cuba....apa barang...aku dh sengsara berminggu nie, takkan aku nak tunggu lagi...aku cakaplah kat doktor tu...i nak try jugak.....kalau tak kebas jugak, baru on medication balik.....Yes!!!...aku berdoa dalam hati....semoga Allah permudahkan urusan mencabut gigi aku nie....dan yg plg penting, kebas lah....dlm 15 minit camtu, doktor pun goyang gigi aku....alhamdulillah....tak rasa beb...doktor siap cakap, kalau sakit, u angkat jari kiri...okies....tak sakit.....bila dia start goyang jer gigi tu, tercabutlah....syukur alhamdulillah...berakhirlah penderitaan ku bersama geraham bongsu...selamat tinggal geraham bongsu.....

Begitulah cerita aku dan geraham bongsu....Babai... :)

Kek lapis strawberi

Salam u olls.....cam biasa....ari minggu tak gie mana2, aku mesti ligat kepala nak buat something....as i mentioned before, oven ngan scale aku kan kat melaka....jadi aku kena cari resepi yg tak menggunakan 2 benda nie....well...lucky me....i found kek lapis resepi yg tak menggunakan 2 benda tu....yeppii!!....

Tapi kan u olls, rupanyer tak seindah mana...sebab aku dh tersalah sukatan...maksudnya, kalau nak cantik, sukatlah pakai cawan utk every layer tu kan...disebabkan 1st layer tu aku dh tersalah sukat, then for the next layer tu aku ikut suka hati jer...lgpun kitorg jer nak makan....kalau org tempah tu, konpem kena buat lain....
biasa aku buat kek lapis Sarawak....nie bukan kek lapis Sarawak...nie kek lapis biasa jer yg berperisa strawberi...ingat nk buat coklatnyer sebab anak aku suka coklat...tapi memandangkan kat tmpt aku nie sgtlah terhad nk cari barang2 baking, so apa yg ada jer lah...tu pun nasib baik jumpa strawberi emulco nie....kl tak, aku hentam lah tukar resepi ikut suka hati aku jugak...ngeh3....

Ok....jom tgk hasil yg tak seberapa nie.....jgn ketawa tau....tapi aku ada modified sikit kek nie....disebabkan rasanya kurang manis, aku belah tengah2 kek nie dan sapu jem strawberi...hehehe....sedap tau....

 Nie baru kuar oven...fresh from the oven!...

 hehe....dh macam ombak aku tengok layer dia...nie sebab makan sendiri...kalau org tempah, tak leh lah gini....ngeh3.....

 Yang nampak coklat2 tu ialah coklat rice....aku tabur bagi tambah perisa....

Nie lah pulak kek lapis yang aku modify...tambah jem kat tengah...sedappp.....hehehe....

Tu jer lah N3 ari minggu aku.....

Thursday, April 14, 2011

Alone

Salam u olls!....ari nie i alone....my best fren Yatie bercuti 2 hari ke Vietnam....larat lagi tu harung...hehe....enjoy mummy and take care...

Well, good news for me......next week for the whole week, tetiba my boss give me a task and i'm going to outstation for the whole week...YEAHH!!....this will be end by early June...ngeh3.....even though it's not a continuous outstation work, but still.....i'm not in the office...hehehe.....but, in the same time, i have to find replacement for my position becos i already ask permission from my bosses (ada 3 bos plus 1 SM kat department i nie)...to move out...tak jauh pun...still in the same department...just new position and this position is more challenging than now...i like....

ok lah...sajer jer celoteh2 pepagi nie...aku nak gie breakfast dulu...walaupun sengsara sakit mulut dan gigi, makan tetap....kl tak, perut nie berbunyik jer...mana leh tahan.....
Insya'Allah ada citer kita jumpa lagi....

Babai....

Wednesday, April 13, 2011

Murah rezeki

Salam....Alhamdulillah.....ari nie murah rezeki....kat ofis aku ada 2 event dan bila ada event mesti ada makan2....murah lah rezeki....alhamdulillah....1 event sempena besday MD/CEO aku lah dan 1 lagi farewell utk SM HRM kami kat sini....dan department kitorg lak buat meeting...ada makan lagi...

Pagi makan nie....
Beehon goreng, telur goreng ngan sambal udang (tapi aku beli kat Mesra shop tadi beehoon sup)...so yg nie tak sentuh pun lagi....


Tengahari lak....
From besday MD/CEO makan nie...
menu banyak...ada Domino Pizza, cupcakes, kek, pulut kuning

Pulut kuning & kuah kari nie made by his wife (MD/CEO)...sodap....




Cupcakes nie pulak tempah lah...comel sangat dan kecik dan mahal...hehe....

Nie dari meeting department aku....
laksa......


From HRM department lak makan nasik campur...masakan melayu...sedap...ada masak asam ikan tenggiri, udang, ayam masak merah, ikan masin, ulam2, sambal belacan, buah, air....perghh!!...marbeles lah....aku yg masih sakit gigi nie pun tak blh tahan tgk...ambik jugak buat rasa...kl tak sakit gigi nie, mmg banyak aku sebat....gambar tak ambik...segan kat tmpt org...hehee......

Hari nie hari yang sangat murah rezeki dan aku sebagai umatNya sangatlah bersyukur dengan nikmat yang diberi walaupun dugaan kecil yg Allah beri nie, aku masih bersyukur dan beruntung.....

adeh...adeh....berdenyut gigi den...camno nak cabut nie...tak do effect pun ubat doktor bagi tu....huhu....

Tuesday, April 12, 2011

Kuih Lapis

Salam u olls.....rasa lama jer tak update blog.....last sunday aku keboringan tahap gaban....pastu hujan pun lebat....hati nie meronta2 nak buat something like baking lah....nak wat kek coklat moist tak cukup bahan...nak kuar ujan....pk...apa ada kat rumah nie...gie lah jenguk lam lemari....hmmmm....tepung hong kong ada, tepung beras ada.....apa nak buat ek?.....gie lah jengah blog cik Ayu (http://kitchencolours.blogspot.com/)....tgk lah every entry yang ada di mana perkara pertama dicari adalah apa saja kuih atau kek yg tak perlu menggunakan penimbang...mana tak nya...penimbang aku dah tertinggal kat melaka...byk jugaklah alatan2 aku yg tertinggal kat sana...termasuklah oven...huaaa!!!....keter kecik....masa bwk balik melaka ngam2...bila nak balik KL, muatan dh penuh....tu yg terpaksa tinggal...jadi kenalah cari resepi yg menggunakan pengukus...hahaha.....

Last2 aku jumpa resepi yg sgt simple dan tak perlu menggunakan penimbang dan jugak oven....ngeh3....KUIH LAPIS....hahaha....i like....nie first time aku buat...dan alhamdulillah....menjadi you....tenkiu lah Cik ayu....i know i can trust u...ngeh3....

Jom tgk hasil tangan Cik Puan Tasya lak yer....heee..
Disebabkan hasil dan rasanya mendapat pujian anak2, jadi aku pun tambah seloyang lagi untuk parent i...siap jer terus ke rumah mama bg mama komen lak...well, maleh nak kabor....sedap ar...hehehe........


 Tengok tu...anak dara i bagi...thumbs up




Kalau nak resepi, leh gie kat blog Ayu yer (http://kitchencolours.blogspot.com/) thanx again dear....

Wednesday, April 6, 2011

Restoren Cheng Ho

Salam u olls!....last friday gie dinner kat Restoren Cheng Ho kat Wangsa Maju....pegi ngan Yatie dan anak2nya...

Menu?....mmmm....best tau....kitorg oder set menu....kerapu Cheng Ho, sayur goreng campur, tom yam sup, daging goreng blackpepper...dan special order from ibu mengandung......shark fin soup!....mak ai...meleleh air liur den....tengok gambar jom....

 
Restoren Cheng Ho
 
Welcome to Cheng Ho
 Shark Fin Soup

 Sayur campur & Daging goreng lada hitam

 Tom Yam sup

 Kerapu goreng Cheng Ho

Anak2 Yatie, Amirul & Ameera...nie pic sedang menunggu makanan sampai....
 Ameera sedang menikmati shark fin soup sementara menunggu makanan sampai

 Amirul yang kepenatan dan sedang menikmati shark fin soup jugak

 Ameera sempat posing lagi...same age with my daughter...talketive pun juz like my daughter...besday diorg sama tau...walaupun aku ngan Yatie kawan, tapi kami baru tau yang anak kami lahir pada hari yang sama...cuma berlainan waktu jer....hehe....

Abang Amirul yang bertanggungjawab dan boleh diharap...sejuk perut mummy Yatie....

thats all for tonite....c u guys next entry!....

TBS

Salam u olls....aduhhh....sakit betul gigi nie...masih belum operate sbb kena tunggu appointment esok....insya'Allah kalau tak de aral, esok ptg hilanglah geraham bongsu aku....

kkk....nie bukan nak citer psl gigi....nak citer pasal pengalaman menaiki bas semalam....aku ada kat Melaka nie...ambik cuti semata2 nak operate gigi kat Melaka...yer lah...kat sini jer yang murah...kalau kat KL, operate geraham bongsu 1 gigi nak RM500 ke atas...botak den....so sangguplah ambik cuti....

Saper tau psl TBS?...aku baru tau semalam....TBS tu Terminal Bersepadu Selatan....seb baiklah rajin bertanya...kalau tak, bukan sesat jalan, tapi buang masa mencari terminal yang org kata dah tak de kat situ, Terminal Bukit Jalil....seb baik ada sorang pompuan baik hati bgtau yg bas2 dah pindah kat TBS....fuhh!!....

Jom aku share gambar terminal bas yang canggih yang 1st time aku jejak kaki ke situ....kagum beb....dan jakun sekejap....hahaha....mau tak nyer...dah berasa macam ada kat airport KLIA.....ada gate pelepasan, kaunter ticket yang selesa dan banyak, kedai2, skrin information cam kat airport....dan terminal nie terletak di Bandar Tasik Selatan.....jom tengok gambar2 yang aku sempat snap.....

 Nie skrin information kat tingkat atas

 Nie kaunter beli tiket

 Nie pun...tengoklah...luaskan...

 Nie antara tempat menunggu kat tingkat atas....banyak lagi sebenarnya...tapi aku ambik 1 tempat jer

 Nie lobi pelepasan ok...ada polis/security yang jaga kat situ....dia akan check tiket baru leh turun...

 Nie lagi 1 lobi pelepasan...(aku turun kat sini...hehehe)

 Nie tingkat bawah...selepas turun dari lobi pelepasan....luaskan...

 Haaa.....nie lah Gate untuk setiap bas yang akan kita naik...bukan nie 1 jer tau...kalau tak silap ada berbelas gate kat tingkat bawah nie....

 Nie skrin kat mesin scanner tiket....setiap nama penumpang ada kat situ....possibility utk salah naik basa susahlah...

Nie lah mesin scanner tiket...1 Malaysia ok!

last skali nak tayang tiket aku...hehe...ada nama tau....

Ok lah....nie lah terminal bas TBS....canggih dan selesa....i'm glad to be Malaysian....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...