GoRgEoUs!

VIP Followers

Monday, April 4, 2011

My frens are my best frens....

Salam u olls!....alhamdulillah...aman ari nie....tak de org kacau aku...hehe...

Weekend baru2 nie aku ke rumah Yatie...siap tido lagi rumah dia...bawak anak2 skali....sajer jer...
tapi best sangat....Sabtu tu aku gie massage...Yatie gie facial....pastu ptg naik tren, layan anak2 kitorg mandi kolam kat KLLC park....syok giler diorg....siap mandi terus gie main kat playground pulak...malam gak lah kitorg sampai rumah....

Malam tu si Qalish demam lah pulak...seb baik lah Si Qistina ari tu dia letakkan CoolFever dalam troli masa aku beli barang2 dapur....dia cakap standby untuk dia atau adik demam....bagus kakak nie...berguna jugak CoolFever nie akhirnya....2 minggu lepas dia demam panas...tepek benda tu kat dahi dia....sampai abislah...tu yg dia suh beli lagi...memang nasib benda tu ada, tup..tup...adik dia lak demam....aku memang tak boleh tidolah....plus dengan cuaca agak panas malam tu...Qalish 3-4 kali bangun sebab batuk dan pegi minum air masak...sian aku tgk dia....pastu merengek2 nangis....

Keesokan harinya pulak aku dan Yatie ke jalan TAR...kitorg borong tudung....(ari nie mcm janji lak...pakai tudung sama...hik3...) Qalish lak dah beransur baik....demam dah kebah cuma batuk jer....dah boleh melompat2 tu, ok lah....balik dari memborong dh lapar, bawak anak2 gie makan nasik ayam....hmmm....simple dan sedap....Yatie punya taste memang boleh dipercayai.....
Balik lunch kitorg melepak jer kat rumah...kat luar tu panas sangat...aku nak balik memang tak kuasalah panas2....plus bukan jauh pun....so aku decide balik after maghrib....
After maghrib aku pun baliklah....berakhirlah weekend yang menyeronokkan bersama Yatie dan anak2nya...anak2 aku pun happy....yang best, Qistina siap pesan kat aku...nanti ibu belikan saya komputer yer (laptop sebenarnya)...Toshiba tau...hahaha....dia main game kat rumah Yatie pakai laptop tu...dengan brand tu jugak dia suh aku beli....Tina...Tina....begitulah anak dara aku...

Beginilah kehidupan aku di KL...seb baik ada kawan yang best...pasnie kalau time hubby Yatie tak de jer kat rumah, dan kitorg tak de hal, tau dah lah aktiviti nak buat...gie jalan2...anak2 lepak kat rumah main game....tapi kali nie aku kena beli sejibik laptop utk anak aku...supaya diorg tak bergaduh....tapi....boleh ke 1?...nanti adik lak nak....hmmm.....nanti lah anak2...pelan2 kayuh...aku dh cakap kat diorg....nanti kita pindah rumah ibu belikan...tu pun kalau ibu ada duit lebih...hehe.....

Alhamdulillah...aku bekerja di KL dah masuk 8 bulan....tapi pelbagai dugaan kerja yang aku hadapi....alhamdulillah jugak aku mendapat kawan yang sangat supportive dan sentiasa menaikkan semangat aku....termasuklah kawan blog....walaupun kadang2 tu aku sakit hati dan marah dengan apa yg berlaku kat tmpt kerja, mereka2 nie sentiasa menyejukkan hati aku....
Sama jugak lah bila aku berada di Melaka...ada saja kawan2 yang menyokong dan berkongsi suka dan duka....
Wahai kawan2 iaitu sahabat2 ku, terima kasih di atas segalanya...hanya Allah sajalah yang mampu membalas jasa korg...setakat mana yg aku termampu lakukan utk korang, aku akan cuba yang terbaik agar korang juga merasai kebahagiaan yang aku rasai sekarang nie...

Tapi tak lupa jugak kepada suami dan keluarga aku....mereka jugak segala2nya buat aku...

Terima kasih Allah kerana mengurniakan mereka kepada aku, hambaMu Ya Allah!

3 comments:

Ayu Safieza said...

Owh Sis Tasya...I can she the smiles on you.....aaaa, lagi mude 5 tahun dah!!
:)

Good things went so ok for your weekend!!

Ayu Safieza said...

Owh Sis Tasya...I can she the smiles on you.....aaaa, lagi mude 5 tahun dah!!
:)

Good things went so ok for your weekend!!

Celoteh-Celoteh..... said...

hehe...tq :)
i like....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...