GoRgEoUs!

VIP Followers

Wednesday, April 6, 2011

TBS

Salam u olls....aduhhh....sakit betul gigi nie...masih belum operate sbb kena tunggu appointment esok....insya'Allah kalau tak de aral, esok ptg hilanglah geraham bongsu aku....

kkk....nie bukan nak citer psl gigi....nak citer pasal pengalaman menaiki bas semalam....aku ada kat Melaka nie...ambik cuti semata2 nak operate gigi kat Melaka...yer lah...kat sini jer yang murah...kalau kat KL, operate geraham bongsu 1 gigi nak RM500 ke atas...botak den....so sangguplah ambik cuti....

Saper tau psl TBS?...aku baru tau semalam....TBS tu Terminal Bersepadu Selatan....seb baiklah rajin bertanya...kalau tak, bukan sesat jalan, tapi buang masa mencari terminal yang org kata dah tak de kat situ, Terminal Bukit Jalil....seb baik ada sorang pompuan baik hati bgtau yg bas2 dah pindah kat TBS....fuhh!!....

Jom aku share gambar terminal bas yang canggih yang 1st time aku jejak kaki ke situ....kagum beb....dan jakun sekejap....hahaha....mau tak nyer...dah berasa macam ada kat airport KLIA.....ada gate pelepasan, kaunter ticket yang selesa dan banyak, kedai2, skrin information cam kat airport....dan terminal nie terletak di Bandar Tasik Selatan.....jom tengok gambar2 yang aku sempat snap.....

 Nie skrin information kat tingkat atas

 Nie kaunter beli tiket

 Nie pun...tengoklah...luaskan...

 Nie antara tempat menunggu kat tingkat atas....banyak lagi sebenarnya...tapi aku ambik 1 tempat jer

 Nie lobi pelepasan ok...ada polis/security yang jaga kat situ....dia akan check tiket baru leh turun...

 Nie lagi 1 lobi pelepasan...(aku turun kat sini...hehehe)

 Nie tingkat bawah...selepas turun dari lobi pelepasan....luaskan...

 Haaa.....nie lah Gate untuk setiap bas yang akan kita naik...bukan nie 1 jer tau...kalau tak silap ada berbelas gate kat tingkat bawah nie....

 Nie skrin kat mesin scanner tiket....setiap nama penumpang ada kat situ....possibility utk salah naik basa susahlah...

Nie lah mesin scanner tiket...1 Malaysia ok!

last skali nak tayang tiket aku...hehe...ada nama tau....

Ok lah....nie lah terminal bas TBS....canggih dan selesa....i'm glad to be Malaysian....

4 comments:

Cahaya hidup said...

wow...macam Kl central pun yer ka...ni station baru utk ke selatan jer eh :)

Ayu Safieza said...

owh....lamenye dah tak naik bus.....I miss bus riding.....sob4!!

How was the operation n follow up...???:) Makan ubat jgn lupe yer....:)

Macho said...

Baeeekkkk!!!!....Yang tak baik... gigi tak pat cabut...kesian bini aku...3 botol bius pun tak jalan...yang bongsu ni slalu degil...oooppsss....

Celoteh-Celoteh..... said...

Tie: a'ah...nie utk ke selatan ajer...yg ke barat, ke utara aku tak tau kat ner...hehehe....

Ayu: huhu...same with me...dh lama tak naik bas...tu yg jakun semacam...
psl gigi, as my hubby said (macho), gigi tak dpt cabut jugak...ubat bius tak jalan...so kena dtg balik next week...tp with the ubat, i'm not suffering with the toothache lagi...yee....

Macho: darling, kalau kena gayanya, tak lah degil sgt....tak gitu bapaknyer?.... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...