GoRgEoUs!

VIP Followers

Tuesday, September 20, 2011

Masanya telah tiba

Salam u olls!!....sori lah...aku nie kejap muncul, kejap tenggelam...sowi lah....selagi namanya makan gaji, gini lah...TAPI......hehehe...tetiba semangat....aku bakal mengubah cara hidup aku....tapi biarlah rahsia dulu sebab kl x jadi, wat malu jer....

Kan ada 1 entry tu aku mengeluh...bilalah aku nak berubah?....dan tetiba semalam semangat aku lain macam memuncaknyer....citernyer gini.....
Semalam aku lunch ngan member lama....dah 13 tahun tak jumpa beb....Ya Allah!...rasa bersyukur sangat dengan pertemuan ini....ada 2 agenda aku nak jumpa dia semalam....1 pasal dh lama x jumpa lah kan.....1 lagi, jeng...jeng...jeng.....tu aku citer kemudian bila aku berjaya mengorak langkah yang pertama...tak guna nak citer lebih2 kalau benda tak nampak lagi...nnt menyebabkan org salah tafsir....tapi percayalah...bila aku berjaya nanti, aku pasti membawa bersama orang2 yang ingin turut serta berjaya, mengatur langkah spt mana aku hari ini....yang baru hendak bermula....so, kita lupakan dulu kisah misteri ini.....

Kawan aku nie dh berjaya sekarang nie....mmg jauh nak dibandingkan diri aku dgn dia...aku bangga mempunyai kawan yg berjaya seperti dia....masih ramai lagi kawan2 lama aku yg telah pun berjaya...tapi aku hanya berkesempatan berjumpa dengan dia dan dia sangat low profile orangnya....kagum aku dengannya....
Asalnya dia hanyalah seorg guru....tapi sekarang dia adalah salah seorg dari businesswoman yang berjaya dan tidak pernah angkuh dengan kejayaannya....memang aku kagum.....

Oleh kerana itu kawan2, aku telah berazam yang aku akan berubah....dia telah menghulurkan tangannya, dan tiba masanya aku menyambut tangan itu....

My journey has begin.......

Sunday, September 11, 2011

Pavlova

Salam u olls!....N3 kali nie nak citer pasal kek yang aku buat masa raya ari tu....kek nie ilham dari member aku Yatie...sebelum dia bersalin 2 bulan yang lepas, siap order kat kak Nanie Rostam kek tu...pastu dia dh pandai wat sendirik...tgk gambar jer mana boleh tahan....aku pun try lah....nak resepi gie blog Yatie k....Myhayatiz.blogspot.com

Nama kek nie Pavlova....rupa dan rasa sangat menarik...nak buat pun mudah jer....yg tak leh tahan tu, buah2 segar yang parking kat atas kek tu.....pergghhh!!...terbaek lah.....

jom ar tgk hasil tangan aku lak....citer banyak tak mau....ngeh...ngeh...ngeh....



Amacam?...meleleh tak ayaq liuq hampa?....kui...kui...kui....

Selamat mencuba!


Tuesday, September 6, 2011

Update Raya - 6 Syawal

Nie rasanya last utk update xtvt raya kot....sebab semalam (5hb) aku dah masuk kejer....huh!!....malas tul nak masuk kejer.....

Raya ke-6 nie adalah hari aku balik KL...maklumlah esok nak masuk kejer, anak2 dah start sekolah.....
Kitorg plan nak balik awal sebab takut jam....jadik hubby balik kejer awal (kejer shift malam)....beg sumer dah siap packing malam tu...so, hubby sampai jer, terus masukkan beg dalam keter....balik Melaka ari tu pakai keter hubby...so, besarlah bonetnya...skali balik naik MyVi aku yg cute nie, jenuhlah sumbat beg kasi muat jugak....tu pun oven aku tak pat wat balik jugak....hampeh!....
So, bermulalah perjalanan ke KL....aku plan kalau sampai awal dan jalan clear, nak bawak anak2 gie Zoo Negara....aku rasa nie the best time bawak diorg gie zoo memandangkan papa diorg pun ada kan...
Masa lepas jer tol simpang ampat, hati aku berdebar2....sebab takut jam....especially bila nak sampai Seremban.....alhamdulillah.....jalan clear.....aku punya lah happy....

Nampaknya hajat aku nak bawak anak2 gie zoo berjaya....perjalanan lancar dan kami sampai awal di KL...terus lah ke Zoo Negara....ok lah....jom tengok gambar.....



























Last but not least.....orang utan nie kim salam.....


With Love,
Tasya, Zain, Qistina & Qalish

Update Raya - 2 Syawal dan Syawal2 yang berikutnya.......

Nie sambungan dari 1 Syawal....

Aku nie kalau dah start update tu, bukan boleh....tak berenti lah nie....huahuahua!!.....sambung citer....

Raya ke-2:
Raya ke-2, hubby aku dah start kejer pagi...jadi tak de lah aktiviti kunjung-mengunjung lagi.....dari pagi sampai petang, most of the time, aku wat taik mata jer....hahahaha....nikmat betul rasanya.....aku hanya bangun wat lunch utk anak2 dan selebihnya bibik yg uruskan...sampai si Qalish sound aku.... "ibu nie tak de kejer lain yer...asik tidoooooooo jer".....ha!....kan dah kena sound.....aku pun cakaplah....nie lah masanya ibu nak berehat serehat2nya nak...nnt dah masuk kejer, tak leh dah.....best tak alasan aku....weiii......

Dalam kol 3 hubby kol....dia cakap member2 kejer nak dtg rumah....special request nak spaghetti.....hmmm....ok....aku pun bangun, siap2 pegi kedai dan beli segala barang2 nak wat spaghetti....kalau dah ada spaghetti, adalah mushroom sup...ye dak?..... :)
Bukan tu jer, aku sempat siapkan chocolate cake moist....citer banyak tak mau...jom tengok gambar spt biasa....

Menu: bolognaise spaghetti, mushroom soup, chocolate cake moist, kuih2 raya dan F&N Sarsi




Syukur alhamdulillah....member2 hubby sumernyer suka ngan menu malam tu....(kembang bontot mak...kui3)....

Raya ke-3:
Raya ke-3 pulak gie open house rumah kawan2 hubby....ada 2 open house...sorang tempat kejer hubby dan sorang lagi kawan lama kitorg...yg 2nd house nie hubby aku perform ar...member kitorg nie jemput liveband nyanyi dan tu pun member2 hubby aku....so ada 2 band yg perform malam tu....1 band, band hubby aku yang nyanyi lagu slow2 gitu...dan 1 band lagi, adalah kumpulan Putra (band nie campur ngan band Grong...ejaan aku tak sure betuk ke, tak?...sowiii)....rock kapaknyer.....sumer rambut panjang2 mengalahkan aku....pas hubby aku perform, kitorg stay lah dgr dalam 2 lagu dr Putra, then kitorg balik....lgpun hubby aku baru abis kejer...penat der.....

Raya ke-4:
Raya ke-4 kitorg gie open house rumah sepupu hubby pulak....dia nie ejen Tupperware...so malam tu dia buat open house plus ngan celebration untuk director2 bawah jajahan dia....seperti biasa....hubby aku nie kan family seni, jadi tak sah lah kalau tak de karaoke...tu kira norm lah....meriahlah sambutan raya di rumah sepupu hubby aku nie....tak lupa, hubby aku sempat nyanyi 2 lagu lagi sebelum balik....

Raya ke-5:
Raya ke-5 kitorg dh tak beraya rumah sapa2 lagi...raya ke-5 bawak anak2 gie tengok movie lak....tengok Smurfs....best citer tu...kelakar.....nie aksi anak2 aku bersama abang dan kakaknya....









gambar aku tak yah carik sebab aku yang tukang ambik gambar....huahuahua..... 

Raya ke-6 aku sambung post lain k....lgpun yg tu gambar lebih....c u! 

Citer Ari Raya - 1 Syawal

Salam U Olls!!!......Selamat Hari Raya Aidilfitri buat sumer rakan2 bloggers dan pembaca2 serta followers2 blogger.....maaflah lambat wish hari raya....tapi rayakan sebulan....hehehe.....
Aku lately nie malas betul meng'apdate' blog....dah cuti seminggu lah katakan...ngan blog2 skali aku cutikan....meh nak citer sikit aktiviti raya aku di Melaka tahun nie....

Raya Pertama:
Beraya di MITC, Melaka bersama2 ngan mak & bapak mertuaku...seperti tahun yang sudah, Melaka Bandaraya Bersejarah buat rumah terbuka utk warga Melaka utk sumer bangsa dan agama....dan kebetulan tahun nie aku punya ipar duai beraya di rumah mertua masing2...so, rata2 petang raya baru sampai ke Melaka....camner kitorg leh join ke rumah terbuka MITC?....haaa....mak mertua aku wat sewa pinggan, mangkuk utk VIPs...so mak mertua aku ajak gie beraya kat sana skali...dah kat rumah mak mertua aku pun tak de orang...aku join lah....tapi ada 1 benda yg aku ralat sangat....aku tak pernah pegi rumah terbuka MITC nie....jadi aku tak dpt membayangkan camner keadaan kat dlm MITC tu?...aku hanya membayangkan tempat tu pasti panas, sesak, sbb nama pun rumah terbuka kan....mulut nie pun berat nk tanya mak mertua aku....so aku ngan hubby juz pergi berdua....niat di hati tak nak bagi anak2 mengharung keadaan yang tak selesa tu....dan Qalish pulak allergic ngan peluh....leher dia yang luka kesan dia garu tu pun tak baik lagi...jadi aku pun tak bawak...skali bila sampai sana....haaa!!! ternganga mak.....dia bukak sumer dewan, tempat berhawa dingin, gerai2 makanan bersusun keliling dewan....ya Allah!!....selesa sungguh rupanya...nak patah balik gie ambik budak2 memang tak kuasalah sbb parking VIP nie pun seb baik dapat sbb follow bontot keter bapak mertua aku....kl x, menapaklah sbb parking penuh...perghhh!!....best ar....siap ada live show....ada artis lagi....Abon ada, Ali mamak ada, combo MBMB.....eh!..ramailah lagi....so kitorg melepak kat situ sampai bosan lah....dan pastinya sampai kenyang....pastu dalam kol 2 pm, kitorg balik rumah mertua aku dan bermulalah penghasilan pengumpulan lemak....zzzzzz......
bila dah petang, abang ipar aku yang sulung dah sampai...tapi masa tu bapak & mak mertuaku dah ke MITC utk ambik pinggan dan pekerja2nya....malam lak kitorg gie open house kakak iparku kat Semabuk...dia buat utk ahli keluarga dan sedara-mara jer....kitorg pun melepaklah kat situ, beramah mesra ngan sedara-mara, bergurau-senda dan happynyer suasana tu sbb ikatan silaturrahim sesama keluarga masih utuh terjalin....
berakhirlah sudah Syawal pertama.......

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI, MAAF ZAHIR dan BATIN dari kami sekeluarga.....

  
Si Qalish nie majuk....dia nie kalau bergambar, mana boleh statik camtu...mesti macam2 gaya dia buat....skali bapak dia sudah marahlah....sbb dia sibuk nak wat aksi Atomen dia tu...tu menangis sebenarnya....1 kejer lak aku kena pujuk.....ingat nak ambik gambar skema....


Nie dah senyum sebab dia boleh buat aksi...tengoklah tu...


Ibu ngan papa nak jugakkk..... :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...