GoRgEoUs!

VIP Followers

Tuesday, April 12, 2011

Kuih Lapis

Salam u olls.....rasa lama jer tak update blog.....last sunday aku keboringan tahap gaban....pastu hujan pun lebat....hati nie meronta2 nak buat something like baking lah....nak wat kek coklat moist tak cukup bahan...nak kuar ujan....pk...apa ada kat rumah nie...gie lah jenguk lam lemari....hmmmm....tepung hong kong ada, tepung beras ada.....apa nak buat ek?.....gie lah jengah blog cik Ayu (http://kitchencolours.blogspot.com/)....tgk lah every entry yang ada di mana perkara pertama dicari adalah apa saja kuih atau kek yg tak perlu menggunakan penimbang...mana tak nya...penimbang aku dah tertinggal kat melaka...byk jugaklah alatan2 aku yg tertinggal kat sana...termasuklah oven...huaaa!!!....keter kecik....masa bwk balik melaka ngam2...bila nak balik KL, muatan dh penuh....tu yg terpaksa tinggal...jadi kenalah cari resepi yg menggunakan pengukus...hahaha.....

Last2 aku jumpa resepi yg sgt simple dan tak perlu menggunakan penimbang dan jugak oven....ngeh3....KUIH LAPIS....hahaha....i like....nie first time aku buat...dan alhamdulillah....menjadi you....tenkiu lah Cik ayu....i know i can trust u...ngeh3....

Jom tgk hasil tangan Cik Puan Tasya lak yer....heee..
Disebabkan hasil dan rasanya mendapat pujian anak2, jadi aku pun tambah seloyang lagi untuk parent i...siap jer terus ke rumah mama bg mama komen lak...well, maleh nak kabor....sedap ar...hehehe........


 Tengok tu...anak dara i bagi...thumbs up




Kalau nak resepi, leh gie kat blog Ayu yer (http://kitchencolours.blogspot.com/) thanx again dear....

2 comments:

Ayu Safieza said...

Sis Tasyaaaaaaaaaaaa.....wah wah wah wah...menjadik..Alhamdulillah....mmm cantik the kaler....I loooikes.....tq smuch sbb sudi mencuba.....u are most welcome ya...

owh....kami dha nak bertolak mlm ni, 8 more hours to go n musti sakit la inn vontot2 sbb 9-10 hours duduk je kan....on the fridge magnet tu x jumpa sbb kami xdan masa nak g ke mall yg ada...hubby balik lambat and both kami exhausted..cari gak smlam but it was the ABC things...so I did not buy any...sedih nyer....sob4!!!

Sorry yer sis...takper nanti kabor ayu dtg lagi ayu carik kan yer...:)!!

Celoteh-Celoteh..... said...

hehe...tq2....nie berkat keikhlasan dari resepi ayu lah nie..

No prob darling...insya'Allah ada rezeki len kali...hehe...yang penting Ayu selamat tiba dan get gud enough rest k....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...