GoRgEoUs!

VIP Followers

Monday, April 18, 2011

Kek lapis strawberi

Salam u olls.....cam biasa....ari minggu tak gie mana2, aku mesti ligat kepala nak buat something....as i mentioned before, oven ngan scale aku kan kat melaka....jadi aku kena cari resepi yg tak menggunakan 2 benda nie....well...lucky me....i found kek lapis resepi yg tak menggunakan 2 benda tu....yeppii!!....

Tapi kan u olls, rupanyer tak seindah mana...sebab aku dh tersalah sukatan...maksudnya, kalau nak cantik, sukatlah pakai cawan utk every layer tu kan...disebabkan 1st layer tu aku dh tersalah sukat, then for the next layer tu aku ikut suka hati jer...lgpun kitorg jer nak makan....kalau org tempah tu, konpem kena buat lain....
biasa aku buat kek lapis Sarawak....nie bukan kek lapis Sarawak...nie kek lapis biasa jer yg berperisa strawberi...ingat nk buat coklatnyer sebab anak aku suka coklat...tapi memandangkan kat tmpt aku nie sgtlah terhad nk cari barang2 baking, so apa yg ada jer lah...tu pun nasib baik jumpa strawberi emulco nie....kl tak, aku hentam lah tukar resepi ikut suka hati aku jugak...ngeh3....

Ok....jom tgk hasil yg tak seberapa nie.....jgn ketawa tau....tapi aku ada modified sikit kek nie....disebabkan rasanya kurang manis, aku belah tengah2 kek nie dan sapu jem strawberi...hehehe....sedap tau....

 Nie baru kuar oven...fresh from the oven!...

 hehe....dh macam ombak aku tengok layer dia...nie sebab makan sendiri...kalau org tempah, tak leh lah gini....ngeh3.....

 Yang nampak coklat2 tu ialah coklat rice....aku tabur bagi tambah perisa....

Nie lah pulak kek lapis yang aku modify...tambah jem kat tengah...sedappp.....hehehe....

Tu jer lah N3 ari minggu aku.....

7 comments:

Ayu Safieza said...

Sis Tasya....owh bestnye kek lapis ni....ayu memang busy n dok dang nak layan tepung n gandum....mmm miss ya....:)...mmm da abis ke kek lapis stoberi tu.....ayu ni bab2 melapais pun boleh kurang tahan la fail nyer...he3!!!

Celoteh-Celoteh..... said...

hehe....belom abis lagi...tak tau lah balik kejer kang kl dh abis...hik3....bukan apa Ayu...loyang yg ada khas utk kek lapis sarawak...tetiba kak tasya guna utk kek nie....tu yg merapu jadi lapisan dia...hahaha....tak kisah lah dak...perut sendiri nak makan....janji ada rasa....kelakar tgk Aisy nyer 'komik'.....

fabulousmommy said...

tak comel pun tka pe asalkan boleh...aku kalau nak buat ni...mmg tak dapat la...huhuh

Celoteh-Celoteh..... said...

hehe....seb baik ada member2 kaki defends...ngeh3.....i luv u lah.... :)

fabulousmommy said...

ye la...kalau harap aku ni...mmg kesian la...heheh...dah le tak reti, tak de masa pulak nak belajar...huhuh sedeh!

Celoteh-Celoteh..... said...

tak pe De...ko bisnes women...line dh tak sama ngan aku...aku masih makan gaji...jadi ari minggu byk masa...hehe...yg penting ko happy...nak makan, beli jer....hehehe...mgkn bila time aku dh masuk line bisnes cam ko nanti, ada can jadik cam ko... :)

fabulousmommy said...

insyaAllah....usaha2, doa....insyaAllah rezeki datang....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...