GoRgEoUs!

VIP Followers

Friday, April 1, 2011

Saya Yang Menurut Perintah


Salam....ari nie darah aku dah naik ke kepala....sakit hati tuhan saja yang tahu....kalaulah aku nie tak de komitmen, dah lama aku berenti kejer 24 jam....

Sejak aku kejer kat KLCC nie, dapat officemate yg tak supportive menyebabkan hati aku benar2 sakit dan merana....dah hampir 8 bulan aku kejer kat sini....aku tak de kejer yang specific dengan jawatan aku....hanya kejer2 clerical yang aku memang tak suka....kejer2 printing, filing, jadi minah despatch....

Ari nie sekor mamat nie buat aku marah lagi....mau tak nyer....sepatutnya next week ada training kat Permata...organised by our department ok...di ulang OUR DEPARTMENT!!....so, terang2 priority bagi kat staff sendiri....tapi dia nie sekor jer yg tak kasi aku pegi...aku bertekak lah dgn dia jugak...aku tanya reason, dia leh kata sebab tak de org kat opis...aku tanya balik....abis tu kl aku ada kat opis, aku leh wat apa?....dia cakap leh tolong dia wat report ke, binding ke?....hello!!....aku nie technician...kejer aku technical...bukan clerical work and management work ok...nak aku bukak JD balik ke?...bangang!!!....
pastu aku tanya dia antara aku ngan exec aku, saper yg lebih knowledgeable dan well known about our operation?...then dia pusing kot lain...dia cakap training tu tak de kaitan ngan job aku...abis tu exec aku tu related lah sangat...dia cakap nak bagi multiskill...dah aku nie?...tak payah?...pastu dh kering idea, tak leh nk bertekak ngan aku, dia leh menggunakan kuasa dia dan keluar ayat busuk "i dah buat keputusan, u kena dok ofis"...memang b***s*t....

Aku bukanlah pekerja contoh...memilih kerja...tapi tolonglah...bagilah kejer yang related ngan position aku....selama aku bekerja kat tmpt kejer lama dulu bahagia jer....kalaulah aku tau kejer kat sini punya hampeh, memang tobat aku tak serah diri...nie kira padan muka aku gak lah...saper suruh tak selidik dulu sebelum tukar....skang aku rasalah penangannya....

Selama aku kejer 11 1/2 tahun, tak pernah aku kejer ngan org camni punya busuk hati....tapi tak pe....Allah tu maha berkuasa....Dia tau siapa org yang teraniaya.....

Aku just nak bagi tau, ari nie kita kena....tapi ingat...Allah sentiasa memerhatikan umatnya...sekarang kalau Allah nak bayar, dia akan bayar cash jer....ingat yer....

3 comments:

fabulousmummy said...

sabar..sabar....org mendengki mmg macam tu lah...cepat2 kejar cita2 berenti kerja terus...heran apa dgn dorang....

Ayu Safieza said...

Owh dear.....sabar yer...memang sifat manusia itu lemah..gagal utk adil...hanya Allah swt Maha Adil....moga Sis Tasya dimudahkan urusan...amen..

Ok now...cenyooom sket????

Celoteh-Celoteh..... said...

De: tu lah...ilang kesabaran aku nie...aku sedang berusaha ke arah tu...insya'Allah dengan berkat doa dan sokongan sahabat2 sumer, cita2 aku akan tercapai....tq so much dear....tak putus2 beri semangat....

Ayu: hari nie dah reda...dia pun x de kat opis...aman damai....dah leh senyum dah...hehe....anyway tqvm dear....for ur support yg non stop....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...