GoRgEoUs!

VIP Followers

Friday, March 4, 2011

Aku nak BERUBAH!

hahaha!....salam pagi yang indah....sajer jer letak tajuk gempak gitu....syok nyer lah...pagi2 aku dh bersiar-siar ke blog kawan2 seperjuangan....syok tgk entry diorg...tu tetiba rasa nak update blog jugak...hehehe....


Pagi nie aku terus rasa very motivated....berkobar2 untuk mengubah kehidupan sekarang ke taraf yang lebih baik....baca entry FabulousMom ari nie lagi menaikkan semangat aku...mana tak nya...tak sia2 dia berenti kejer...murah rezeki dia...ari nie dia tgh tunggu bonus dia dari hasil kerja keras dia menjual PB (Premium Beautiful)...berbaloi2.....bak kata dia, nak tunggu dpt bonus banyak tu kl masih bekerja kena tunggu setahun....pastu aku tambah pulak...setahun tu pun bukan dpt bersih...tapi setelah di tolak itu dan ini...huhu...bukan tak bersyukur...mcm yg aku katakan tadi...biarlah pekerjaan yang kita buat nie setimpal dan yang paling penting, mesti HAPPY....


Aku nie manusia....kemahuan pun agak besar....nak sumernyer besar2...hehe...(hubby tak nak besar)...huahuahua.....rumah nak sederhana jer...dpt banglo setingkat jadilah....(ada dah....)...hehe...walaupun tak besar mana, tapi cukuplah utk kami 4 beranak...insya'Allah ada rezeki tambah sorg lagi, my last baby...kihkihkih....ada hati...insya'Allah....

Our Home Sweet Home (tapi nie gambar rumah org lain...hehe)

Keter pun nak yg xklusif....BMW 5 Series ke, Audi TT ke, Cayern ke...hehe.....



gelojoh betul selera nie....tak kisahlah kan...berangan jer...bukan kena bayar...lagipun aku terngiang2 kata my x-officemate....dia cakap, kena pasang angan2 biar setinggi langit...bila ada angan2, kita akan berusaha keras mendapatkannya....tapi jangan jadi Mat Jenin...berangan tapi tak buat apa....mintak jauh sangat...bak pepatah, di mana ada kemahuan, di situ ada jalan....aku nie kemahuan dah ada, nk carik jalan jer....

Walau apa pun, nak berjaya kena berusaha...yang penting ingat Allah selalu sebab Dia yang memberikan kita rezeki....dan aku berdoa agar aku tidak tergolong dalam golongan yang alpa dan sombong bila memperolehi kesenangan kelak...amin.....

2 comments:

Cahaya hidup said...

bestnya....bila tima aku nak bawak anak2 aku gak tu...

Celoteh-Celoteh..... said...

anytime dear...rumah deme dekat jer nok gie....kalu nk menambah mileage keter, naiklah swift tu...hehehe....bawak lah aku skali...i rela u... :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...