GoRgEoUs!

VIP Followers

Saturday, March 26, 2011

Angan-angan nak jadi.......

Salam.....ari nie tak de aktiviti pun...terperuk kat rumah....tido....tengok TV....layan anak2.....tak de yang menarik.....

Tadi gie jalan2 kat blog fabolousmummy......bacalah entry pasal new partner De, Puan Ami Salleh....Congrats!....dah mula menyusun langkah ke arah kejayaan...kitorg nie sumer kawan 1 sekolah....tapi aku ngan De lagi lama...from Sekolah Menengah lagi...cuma lain2 aliran jer....
Ami dah lama ke Qatar...ikut hubby bertugas di sana...alhamdulillah...happy aku tengok dia...melancong ajer....
Bila tengok dia mulalah berangan...actually aku ngan hubby ada plan...kalau hubby dapat ke sana, i will stay here....buat bisnes yang aku suka....dalam sebulan sekali, aku ngan anak2 akan jumpa hubby kat sana...melancong ke Europe....hehe...berangan jer lah....dan berharap angan2 tu akan jadi kenyataan....

Tapi berangan best...sebab tak kena bayar...bila berangan, akan wujud cita2 dan impian...dan dari cita2 dan impian, aku akan mula berusaha....citer pasal usaha, dah macam2 usaha...cuma belum jumpa yang betul2 kena ngan aura aku....dan sekarang aku pun dah memulakan bisnes...dan harap2 bisnes kali nie betul2 boleh mengubah nasib kami....kalau boleh tak maulah makan gaji sampai pencen...nak lah merasa jadi bos.....
Macam mana company aku skang ada KPI, aku pun ada KPI sendiri jugak.....so standard; Based: 3 tahun lagi kejer, Stretch 2: 2 tahun lagi, dan Stretch 1: setahun jer lagi.....hahaha....

Ok lah....sajer jer nak celoteh2....dah tak de mende nak buat ari nie....aku berceloteh lah kat sini....
nie nak melayan si Qalish nie ha....kakak dah seharian tak tido, mata dan ngantuk...adik lak paksa main....last2 aku lah kena layan Qalish nie.....janji dia tak nangis.....

Selamat malam.....moga mimpi yang indah2....

4 comments:

Cahaya hidup said...

Good nite to u too..

Celoteh-Celoteh..... said...

hehe...morning darling.....

fabulousmummy said...

lame kan kita kenal, dari umur 16thn..heheh....

Celoteh-Celoteh..... said...

yer lah De....aku rasa kita paling lama kenal...alhamdulillah, persahabatan kita masih terjalin....moga sampai ke akhir hayat....amin....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...