GoRgEoUs!

VIP Followers

Saturday, March 12, 2011

Movie ala-ala marathon :-)

Salam Sabtu....weekend nie aku di Melaka...bersama-sama suami tercinta...dan seperti biasa membawa anakanda2 kami nie berjalan2...antara benda wajib, tengok movie atau window shopping atau kedua2nya sekali...

Malam semalam, Jumaat malam Sabtu, aku kuar dating ngan hubby jer...tengok movie yang sekarang tengah hangat di pasaran.... Hikayat Merong Mahawangsa....not bad lah....penuh dengan aksi dan adegan cinta dan diselitkan sedikit komedi yang boleh terima dek akal...hehe....



Sedikit sinopsis kasi korang sakit hati...ngeh!ngeh!ngeh!....kisah berkisarkan penyatuan dua Negara, antara ROM dan CHINA....demi menyatukan dua negara, Putera Marcus dari ROM kena kahwin ngan Puteri China (x ingat nama lak..hehe)....tapi masing2 mahu kebebasan...tapi tak berani membantah...tapi perkahwinan mereka kena diadakan di 1 Negara dagang yang paling termasyhur di dunia (Langkasuka) dan paling digeruni sbb ada lanun yang berkuasa kat situ...GARUDA namanya....hmmm...si Merong nie pulak kira playgirl lah....mana2 Negara dia pergi mesti buat hal dan diusir...masa Rom berlayar ke Langkasuka, hampir sumer kapal musnah sbb dilanda ombak, ribut taufan di laut...dan hanya tinggal 1 jer...(mestilah kapal Putera yang selamat)....jadi diorg nie singgah kat Goa, India utk mintak tolong...masa nie lah jumpa Merong...dipendekkan citer, Putera Marcus mintaklah Merong jadi bodyguard dia sampai kat Langkasuka...Merong terpaksa akur sbb takut kuar dr Goa tak de kepala lak nantikan...citer kat Langkasuka lak...masa nie lah, kedua2 mempelai jatuh cinta...dari tak suka bertukar perasaan cinta...(korg tgklah sendiri camner diorg leh jatuh cinta).....masa kat Langkasuka nie lah macam2 berlaku....pertempuran hebat antara Merong dan Garuda...Putera Marcus dibunuh...apa?...dibunuh?...jeng!jeng!jeng!....korang tengoklah seterusnya...kalau aku citer sumer, tak suspen lah kan.....i like....4 1/2star from 5 star for this movie...
Hari nie lak tengok citer RANGO...citer nie bukan anak aku jer tunggu nak tengok, aku nie ibu dia pun loghat....tapi agak ralat sebab time nie lah mata aku rabak...adalah awal2 part tu aku terlelap...siap berdengkur lagi...seb baik gie ngan hubby...bila dah berdengkur tu, dia kejutkan lah....
citer dia kelakar...memang best...cuma aku nie jer yang tak cukup tido....huhu....
Tapi bagi parent nak bawak anak2 dia tgk movie nie, recommended lah...memang tak boring dan kelakar beb!...secara pendeknyer citer nie pasal Rango jadi Herolah...dia berjaya bagi supply air kat 1 perkampungan dessert....best ar....4 1/2 bintang jugak untuk movie nie....

Ok guys...bagi yang ada anak, rancanglah percutian anda dan enjoy!...Have a safe journey bagi yang memandu dan remember ur luv 1....

Papai....

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...