GoRgEoUs!

VIP Followers

Monday, December 13, 2010

Kolam Air Panas Hulu Tamu, Batang Kali, Selangor

Salam kegembiraan...happy sangat....syukur alhamdulillah....akhirnya Tasya menemui punca sebab masalah problem blog Tasya naper tak leh upload gambar....ruper2nya, notebook Tasya yang problem....hehe.....penat pikir....
2day i'm so happy and i can share back my celoteh-celoteh....yeaa!!....

ok....last saturday, my kids so kecoh2 suruh bawak p kolam air panas at my area....before this, wan (grandpa) diorg rajin bwk...tp lately nie wan bz lah....so my kids sibuk tanya....lebih kurang ginilah dialognya;

Qistina: Ibu...bila ibu cuti?
Ibu: Naper?
Qistina: Qistina & Qalish nak gie air kolam panas ULU TAMA...
Qalish: ae....salah lah....KOLAM....AIR....PANAS....ULU....TAMA...
Ibu: ooooo.....bukan Ulu Tamu ke?
Qalish: bukanlah ibu....(pastu repeat the same sentence KOLAM....bla...bla...bla...)
Ibu: ok2....Sabtu nie ibu bawak...
My kids: Yea!!!....nak pegi kolam air panas ulu tama....

Actually, this is the 1st time i went there....tak pernah gie sblm nie...Kolam Air Panas Hulu Tamu nie bertempat di Batang Kali, Hulu Selangor....sooo....jom tgk gambar....
Nie jalan nak ke Kolam Air Panas Hulu Tamu

Nie lak dah nak masuk ke destinasi
Tengoklah gelagat anak2 Tasya bergumbira di kolam air panas nie...










Kat sini terdapat beberapa kolam yang disediakan...tapi hanya 1 kolam jer yang khas utk kanak2...kolam lain, konpem tak leh masuk sbb panas beb!....Tasya sendiri pun x tahan...

Kolam kecik yang bawah nie antara kolam kecik yang panas...berasap-asap beb....letak telur, masak....
Ada 1 kolam besar mcm kolam kanak2 tu, tp khas utk org dewasa...yang tu Tasya tgk, mereka2 yang dewasa duduk lepak2 celup kaki....mcm pegi sauna open air jer....



Selamat bercuti dan bersantai bersama anak2 dan family....

3 comments:

Anonymous said...

saya nak tanye....kolam air panas ni buka dari pkul bape ke pkul bape ye??

Celoteh-Celoteh..... said...

hmmm....setahu saya lah, tempat nie tak de waktu melawat...kolam air panas nie open park yang kita leh gie kol brape pun...tapi kalau silap maaf sebab sy sendiri tak perasan lak papan tanda waktu masuk dan kuarnyer...hehe...harap2 info betul....

safwan jamil said...

Tempat persalinan @ toilet ade ke x?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...