GoRgEoUs!

VIP Followers

Sunday, October 31, 2010

Sunday XTVT

Sunday?.....hmmmm......apa nak buat yer.....nak keluar, malas.....OK!.....Tasya nak buat breakfast....apa menu untuk pagi nie?.....as usual....special request from my daughter.....ROTI TELUR......okies....roti telur pun siap....nothing special pun nk buat roti telur nie.....setakat roti & telur....nway, my daughter like it very much!....sambal sotong semalam pun ada lagi, panaskan dan cicah ngan roti....hmmmm...marbeles!

Actually Tasya ada ambik gambar roti tu....tapi naper ntah gambar tu tak blh ditransfer....Tasya akan cuba sedaya-upaya meng'upload' gambar yang tak sebrapa tu utk tatapan semua....tungguuuu........
nway, this is the simplest recipe i would like to share with u guys....enjoy!

Bahan2nya:
1. Roti Gardenia
2. Telur 2 bijik (untuk 4 keping roti)
3. Sedikit garam
4. Minyak untuk menggoreng

Cara2nya:
Pukul telur bersama sedikit garam ke dalam pinggan....(gunakan pinggan yang mudah untuk mencelup roti)....panaskan non-stick pan.....letakkan sedikit minyak sahaja untuk menggoreng....celupkan roti ke dalam telur kemudian goreng hingga kekuningan.....dah siap.....senang tak?...hehe....
Note: Nak sedap, cicahlah ngan sambal...mcm sambal sotong ke, sambal ikan bilis ke, atau apa2 saja mengikut selera masing2....njoy!

Lunch hour cam biasa, Tasya masak simple jer....sup ayam, goreng kacang buncis, goreng ikan & telur dadar (for my kids...they like it!).....

Nak dijadikan citer, waktu petang dikala Tasya berada dalam bilik air untuk mandi, seperti biasa Tasya nk cuci muka....dengan penuh semangat angkat botol pencuci muka yg Tasya baru beli, tiba2 terasa sungguh ringan....ARGHHHH!!!!TIDAKKKKK!!!!...anakku Qalish telah memicit botol tersebut hingga abis isinya.....oh tidak!....yang Tasya paling hangin bukannya pada Qalish....sbb Qalish tu juz 3 years old and he dunno anything....tapi maid Tasya nie....ADUHHH!!!....rasa mcm nak potong jer gaji dia....bila Tasya tanya kenapa dia biarkan, dan Tasya mendapat jawapan BODOH...."saya nggak tau masih ada isinya"....tak rasa mcm nak hempuk  ke kepala dia....sabor tahap gaban nie....iskh....berakhirlah satu ptg yang membengangkan....

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...