GoRgEoUs!

VIP Followers

Monday, August 22, 2011

Bila aku nak mula melangkah?

N3 kali nie aku nak citer psl diri sendiri lak....nie adalah kesinambungan dr blog kawan aku fabolousMummy a.k.a Ida De....aku actually bangga dengan beliau kerana dia antara kawan2 aku yg berani resign dan buat apa yang dia suka....bila aku baca ntry2 beliau, aku tau dia sangat bahagia dengan pilihannya....mungkin ada citer2 duka dan mencabar di belakang kegembiraannya, tapi yang aku pasti dia bahagia dengan pilihannya dan jauh sekali menyesal dengan pilihannya.....aku sangat bangga....

Banyak sebenarnya ntry3 beliau yang sedikit sebanyak mencabar diri aku sendiri sbb aku jugak antara yang dh lama menyimpan hajat utk resign tapi tak berjaya2 lagi...kenapa?....terlalu banyak ALASAN!!.....tu lah yang sebenarnya....aku terlalu banyak alasan....

Sebelum aku mengambil tindakan drastik untuk mencapai impian aku utk bebas dr makan gaji dan duduk di bawah telunjuk org lain, banyak perkara sebenarnya yang aku fikirkan...antara subjek yg plg besar ialah HUTANG....hahahaha HUTANG.....

Aku percaya kalau aku tak de hutang, dengan mudah aku melepaskan kerja aku skang dan bersama2 sahabat aku memperjuangkan pilihan sendiri tanpa menoleh ke belakang walau seinci pun....aku percaya.....
Dan oleh kerana sebab itu jugak lah aku sebenarnya tak berenti2 mencari peluang utk aku menutup 'kerak2' yang aku simpan selama nie utk bebas dengan gembiranya.....

Citer pasal mencuba....banyak benda dh aku cuba...dr perniagaan MLM, intenet, syiling emas...eh!...macam2 lah....kalau dikira semula, dh berpuluh ribu duit aku melayang gara2 nie sumer...nie bukan salah mereka pun...tapi salah diri sendiri.....aku memang seorg yang berat mulut...sbb tu aku takkan berjaya kl nk wat bisnes promote2 nie....

Tapi yang pasti hanya 1 perkara yang tak pernah kalah dalam diri aku....sikap tidak putus asa dan terus mencuba dan mencari sehingga aku berjaya....
Aku dah set target dalam diri aku bahawa bila sampai masanya itu aku akan bebas juga dan aku akan berusaha untuk menjadi seorg yang berjaya....dan pasti...

SETIAP KEJAYAAN PASTI ADA PENGORBANAN....


4 comments:

Cahaya hidup said...

buat istiqarah cha...

fabulousmommy said...

tak sangka aku ada orang baca blog aku jugak ye...hehehe...

insyaAllah cha...kalau ko dah ada impian, mesti ada jalan....yg penting usaha...kalau impian saja pun tak boleh jugak...

tak putus asa tu mmg sangat bagus...nak berjaya bukan sikit pengorbanan nya...insyaAllah...

Celoteh-Celoteh..... said...

Tie: tu yang terbaik....tq dear!

De: walaupun blog aku bersawang, aku selalu baca N3 kawan2 aku...cuma kekadang tu tak sempat nk komen sbb masalah pc kat opis nie lembap tahap gaban...kat sini jer yg leh komen...blk rumah dh sibuk ngan anak2 pulak...hehehe

aku agree ngan ko De...pasti ada jalan, cuma jalan tu belum dibuka utk aku...aku kena usaha keras lagi...


insya'Allah...kejayaan tu pasti tiba....amen...

thanx sahabat2 ku...mmmuuaaahhh

fabulousmommy said...

insyaAllah...niat dah ada....mesti yakin...aku doakan ko berjaya...

tapi, ko yang kena buka jalan tu...jalan tak akan di buka selagi kita tak buka...sebab ni life kita kan...kita kena tentukan... :)

good luck oke...insyaALLAH :))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...