GoRgEoUs!

VIP Followers

Wednesday, December 28, 2011

Hari yang BZ

Salam u olls!....syok2...nie hari ke-5 aku berada di rumah baru....tapi N3 kali nie aku tak nak letak gambar lagi sbb perabot banyak lagi belum sampai....dan hati sangat puas sbb dh tak perlu bangun awal pagi utk pegi kejer...yahoooo!!!

Thank you very much to my lovely hubby kerana dia sangat banyak membantu dalam urusan perpindahan rumah dari hari pertama hingga lah Selasa petang....bertungkus lumus menemani aku shopping barang rumah termasuk bagi idea untuk beli perabot2 dan lampu rumah....

Aku start pindah rumah 23hb Dec...hubby datang 21hb malam...22hb dia temankan aku pegi survey perabot di IKEA....23hb pindah dan 24hb dia balik Melaka sbb dia ada show malam tu....masa dia balik tu aku sedih sangat sbb tak de orang nak pasangkan langsir dan apa2 sajer kerja drilling dan electrical....tapi apakan daya, kenalah tunggu hubby cuti pulak...so, ahad tu aku kuar gie beli brg2 elektrik supaya bila hubby sampai, dia blh terus pasang....

26hb Dec.....
Tetiba pagi tu ada orang ketuk pintu rumah...aku masa tu baru jer bukak mata, masih tergolek2 atas tilam kat depan TV....hmmm...sapelah agaknya....pastu bibik tgk kat lubang pintu dan dia cakap "bapak"...aku juz lepak jer lah sbb aku ingat bibik aku maksudkan ayah aku....skali bibik bukak jer pintu, nmpk hubby....Ya Allah!....masa tu aku senyum smpi telinga sbb penyelamat aku dh sampai...happy sangat2.....
I luv my hubby very much sbb dia tau aku sgt memerlukan dia sekarang nie....

Bermulalah kerja2 drilling di rumah aku.....pukul 4 hubby aku stop wat kerja sbb kitorg nak gie IKEA semula utk pulangkan semula brg yg salah beli dan terlebih beli termasuk nak beli brg yg out of stock aritu...pastu nak cari brg2 kat hardware....mentang2 lah public holiday, jln nak ke IKEA sgt jam...tu blm citer nak masuk parking IKEA...penuh bukan main...nasib kami baik sbb tak tunggu lama utk masuk parking...tapi kami tak bernasib baik sbb org dlm IKEA mcm ulat tutttt......punya lah ramai dan aku tak suka keadaan tu...so, kitorg juz pulangkan barang dan ke kedai hardware dlm IKANO....best beli brg kat IKEA ek....100% returnable...tapi yg tak best selalu abis stok...huh!!...
So aritu kitorg sampai rumah kol 11.30pm....mmg memenatkan....paling sian hubby sbb dia kepenatan buat kejer....huhu....

27hb Dec....
Arrgghhh!!!!....hari pertama bekerja setelah hampir seminggu cuti....ada 2 perasaan...suka sbb tak perlu bangun awal ke tempat kerja dan malas nak pegi kerja sbb hubby masih di rumah...kebetulan jugak aritu aku selsema teruk dan terasa nak MC jer....erghhh!!!....
Tapi aku gagahkan diri bangun dan pegi kerja....sampai ofis jer selsema aku semakin parah...aku dh rasa sakit kepala dan nak demam....apa lagi, kol 10am aku ke klinik dan dpt MC...alhamdulillah....aku pun terus balik rumah dan suka sgt dpt temankan hubby buat kerja walaupun aku tak dpt buat apa2 pun....pukul 6 pm hubby aku kena gerak balik Melaka sbb dia kerja....kesian sgt kat dia....tapi thank you so much darling....sumer kerja2 drilling dan wiring berjaya diselesaikan.....lepas dia balik, aku dan bibik mulakan kerja mengemas rumah semula....susun kotak2 yg masih blm ada tmpt nk letak brg2nya dan beres segalanya.....so malam tu aku tido dengan perasaan happy dan selesa......

Begitulah sedikit sebanyak citer psl pindah rumah aku....next entry aku masukkan gambar rumah pulak....

Ariossss!!......

2 comments:

Ayu Safieza @ Humaira' said...

Selamat pindah rumah baru sis tasya...

:) Wassalamualayumwbh...

Celoteh-Celoteh..... said...

tq Ayu :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...