GoRgEoUs!

VIP Followers

Tuesday, November 29, 2011

Kucing Q n Q pulak

Salam Maal Hijrah sumer....semoga dengan kedatangan tahun baru nie, kita sumer mempunyai azam baru yg lebih baik dari tahun sebelumnya atau dpt menyempurnakan azam2 tahun lepas yg masih tertunggak....

Last entry citer pasal kucing mama aku....this time entry aku nak citer pasal kucing anak2 aku lak.....actually, 2 minggu sblm aku balik Melaka, my hubby wassapp aku...dia ckp, ada surprise untuk anak2...hmmmm.....aku mmg tak terfikir kucing sbb dia tau aku tak suka kucing....

Last week aku ambik cuti lama....start Jumaat aku dh cuti dan malam khamis aku bertolak ke Melaka...aku sepatutnya buat surprise kat hubby aku sbb dia kejer malam hari khamis tu....jadi sepatutnya esok Jumaat tu bila dia balik kejer dia tgk kitorg dh ada kat rumah....tp tak sempat surprise kan hubby aku sbb bleh pulak time aku drive tu, dia sms tanya macam2 kat aku...memula tu reply2 lah jugak....pastu, tak boleh lah...sbb nak drive kan...bahaya tue....last2 aku terpaksa pecah lobang...huh!...dah tak surprise....tapi dia happy giler lah...begitu lah citer nyer....

Sampai jer rumah, seperti biasa, rumah masih kemas...cuma habuk tak boleh tahanlah....pastu anak2 aku gie ke dapur....pastu diorg nampak makanan kucing, dengan cage kucing, terus anak aku tanya "papa beli kucing ke ibu?"....aku pun cover line sikitlah...biar hubby aku yg surprisekan anak2 aku...
Esok pagi bila hubby aku dah balik, anak2 aku terus tanya "papa beli kucing ke?"....terus papa diorg bawakkan ke belakang dan tunjukkan kucing2nya....mak ai....punya lah besar dan comel....


Nie lah kucing2 hadiah dari papa kepada Qistina n Qalish....adik dh chop nak yg orange....kakak terpaksalah ambik yg grey tu....anyway, memang comel....

Tapi hubby aku telah membuatkan aku jadi geram sebab masa dia baru beli kucing2 tu, dia telah bersama2 kucing tersebut berada di dalam rumah....arghhhh!!!...seb baik sofa aku kulit....jadi tak de lah bulu2 kucing yang tertinggal2 kat situ....dan rupa2 nya hubby aku dh letakkan kucing2 tu di luar sebab dia telah merosakkan kerusi makan dan sofa aku dengan kukunya.....aku rasa mcm nak cekik2 jer kucing2 tu....lupa nak ambik gambar hasil dr cakaran kuku kucing2 tu...eeee.....geram tau....aku dah ckp kat hubby, kalau dia bawak masuk lagi kucing2 tu dlm rumah, aku pastikan kucing2 tu menjadi arwah atau aku magikkan kucing2 tu hilang dari rumah aku.....haaa....marah nie....erghhhh!!!.....

Begitulah cerita kucing2 Q n Q, hadiah dari papa tersayang....tapi ibu tetap tak suka tau....ibu nak tgk sejauh mana papa sanggup membela kucing2 tu sbb kucing2 nie high maintenance ok....kalau terjadilah apa yg aku fikirkan nie, alhamdulillah.....sbb aku tetap tak suka kucing.....huh!... :)


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...